CARNATION: “Cursed Mortality”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημ. κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2023

Οι Βέλγοι εκτός από νόστιμες σοκολάτες και βάφλες φαίνεται πως έχουν να επιδείξουν και φοβερές ικανότητες στο death metal. Οι Carnation αφού μου έκλεψαν την καρδιά με το “Where Death Lies” πριν λίγα έτη, μου δίνουν ακόμη ένα παραδοσιακό διαμάντι για να μπορώ να συνδυάζω με την καλοκαιρινή αποκάλυψη των Frozen Soul (εδώ διαβάζεις).

Οι Βέλγοι Carnation λοιπόν επιστρέφουν για να διεκδικήσουν και πάλι τη θέση τους στα καλύτερα death metal albums της χρονιάς και το κάνουν με αυξημένη ποιότητα και ακριβή μαεστρία. Η φωνή του Simon Duson είναι τόσο καλή που μπορεί και από μόνη της να καταστήσει σαφές στην υφήλιο πως το “γαρύφαλο” δεν θα μαραθεί.

Με ένα εξώφυλλο που συμπληρώνει εξαίσια τον τίτλο και θέτει βάσεις για κάποια post apocalyptic θεωρία με την οποία ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπο το ανθρώπινο είδος, μια παραγωγή κοφτερή σαν αξίνα και ογκώδη σαν παγόβουνο και riffs που σε μαγνητίζουν, οι Carnation γονατίζουν μπροστά στον βωμό των Bolt Thrower και των Entombed προσφέροντας απλόχερα μουσικό θάνατο.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει χώρος για πολλές κουβέντες, αν και το “Cursed Mortality” θα βρεθεί στο επίκεντρο πολλών μεταλλικών συζητήσεων, οπότε θα τελειώσω με στίχους από το ανοσιούργημα αυτό:
My strength will fade
And these aching bones will break
I must acknowledge my end
In the face of death

Official Site: https://www.carnationband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/CarnationBE
Instagram: https://www.instagram.com/carnationbandofficial/
Bandcamp: https://carnation.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7s6SmrbyQvp26jN5EbnU9u
Youtube: https://www.youtube.com/c/CarnationOfficialBE

271

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.