FROZEN SOUL: “Glacial Domination”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Century Media/ Sony
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Μαΐου 2023

Κοιτάς εξώφυλλο και αλυχτάς “ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΕΕ. ΝΤΕΘΜΕΤΑΛΛΛΛ”.
Ένας “έξωσχολικός” θα δυσκολευτεί να λύσει τον γρίφο του λογότυπου των Τεξανών Frozen Soul και ήδη έχουμε ξεκινήσει καλά.

Οι death metalers από την αμερικανική πολιτεία που φαίνεται να δίνει πνοή στο ιδίωμα (τσεκάρετε και τους Creeping Death) ντεμπούταραν προ διετίας με το “Crypt of Ice” υμνώντας σε γενικές γραμμές την απόλυτη κληρονομιά των Bolt Thrower.

Τώρα, χωρίς να αφήνουν τους “ήρωες” τους παραπονεμένους, κοιτούν και Αμερικανούς συναδέλφους τους, όπως οι Obituary και Cannibal Corpse, αλλά ίσως και κάτι πιο “παγωμένο” τύπου Grave. Στην παραγωγή βρίσκουμε τον Matthew Heafy των Trivium και σαν guests βάζουν ένα χεράκι μέλη των Power Trip και Creeping Death.

Εξαιρετικό δείγμα παραδοσιακού death metal, με φοβερά riffs, βαριά παραγωγή, συνθέσεις ζηλευτές, ως επί το πλείστον mid tempo αλλά bone crushing που λένε και στο χωριό μου. Οι πληκτράδικες εισαγωγές σε κάποια κομμάτια απογειώνουν το σύνολο και τα κομμάτια είναι ένα ένα ποιημένα για να δουλέψεις οικοδομή και σηκώνεις τα τσουβάλια πέντε-πέντε.

Τύμπανα κομπρεσέρ, κιθάρες γυαλόχαρτο, φωνητικά μπετονιέρα, μπάσο σκυρόδεμα και λίγο zwan, ελιά, ψωμί για να συμπληρωθεί το συναίσθημα της “ματσίλας”, μεταφορικής όμως, διότι το μπάσο κρατάει η Samantha Mobley που είναι εκ των πυλώνων της επιτυχίας του δεύτερου album των Frozen Soul.
Άλλος πυλώνας είναι τα ταιριαστά φωνητικά του Chad Green που στέκονται αγέρωχα σε όλη τη διάρκεια του album και σε συντροφεύουν στο ταξίδι σου στην παγωμένη ψυχή.

Το death metal έχει ανάγκη τόσο τρανταχτές αποδείξεις που σταθεροποιούν τη συνέχιση του ιδιώματος και την ποιοτική του παρουσία που θα κερδίζει συνεχώς ακολούθους.

Ψηφίζω δαγκωτό!

Official Site: https://www.frozensoultx.com/
Facebook: https://www.facebook.com/frozensoultx/
Instagram: https://www.instagram.com/frozensoultx/

546

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.