SEVEN THAT SPELLS: “The Death and Ressurection of Krautrock: IO”

Ώπα! Κάτι συμβαίνει εδώ. Τα αυτιά μου δεν συναντούν κάτι συνηθισμένο.

Ο Κροάτης Niko Potocniak και το αστρικό του σχήμα Seven that Spells έρχονται για ενδέκατη φορά να σας πάρουν τα μυαλά.

11 album και δεύτερο μέρος της τριλογίας “The Death and Ressurection of Krautrock”, κατά την οποία το συγκρότημα επιστρέφει στο χρόνο για να σώσει το rock. Και κατά κάποιον τρόπο το καταφέρνουν, δημιουργώντας ένα πολυμορφικό και άκρως ενδιαφέρον αριστούργημα, που παίρνει από το χέρι το kraut των Acid Mother Temple, Amon Duul II και άλλων και το ταξιδεύει εν μέσω ανατολίτικων παραδόσεων.

Η καλή του παραγωγή το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό και στο εναρκτήριο κομμάτι πιστεύεις και εσύ πως  έχεις πέσει σε κάποια δίνη του χωροχρόνου και θα ξυπνήσεις σε μια παλαιότερη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.

Η ατμόσφαιρα σκοτεινά διαστημική και αγχωτικά ψυχεδελική, μιας και σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει, και μια σε σηκώνει όρθιο να τρέξεις.

Κιθάρες σολάρουν, πλήκτρα και εφέ δίνουν και παίρνουν και τα φωνητικά εκεί και όπως πρέπει να υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ότι έχουν εμφανιστεί στο Road burn Festival, δείχνει πως η underground κοινότητα τους έχει αποδεχτεί και πως κάποιος εγχώριος διοργανωτής θα θελήσει να μας τους παρουσιάσει σύντομα.

Ένα από τα ομορφότερα και ουσιαστικότερα πράγματα που έχω ακούσει το 2014!

Άνοιξε το μυαλό σου γιατί αλλιώς θα στο ανοίξουν με το ζόρι!

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.