LORD VICAR: “The Black Powder”

Ακόμα μία “σκοτεινή” μουσική απόβαση από τις βόρειες χώρες στο χώρο του doom metal, είναι γεγονός. Οι Lord Vicar από τη Φινλανδία, έρχονται με το νέο τους album “The Black Powder” να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους “οπτική” για το doom ήχο.

Οι Φινλανδοί doomsters, δημιουργήθηκαν το 2007 και έχουν στο ενεργητικό τους τρία albums, τρία split και ένα EP. Το “The Black Powder”, είναι η τέταρτη δισκογραφική απόπειρα των Lord Vicar και σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα.

Ο ήχος τους, είναι ο βαρύς, αργόσυρτος doom metal ήχος, εμπλουτισμένος με μοντέρνα στοιχεία που “αγγίζουν” το alternative και goth metal.

Το album, είναι αρκετά “σκοτεινό”, με σχεδόν καταθλιπτική ατμόσφαιρα και με συνθέσεις που συμβαδίζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η psychedelic ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη σε όλο το δίσκο, κάνει ακόμα πιο “απόκοσμο” το ηχητικό αποτέλεσμα. Κομμάτια όπως τα “Sulphur, Charcoal and Saltpeter” και “A Second Chance”, είναι αυτά που αντιπροσωπεύουν το ύφος της μπάντας, με τον “βαρύ” τους ήχο και τις σχεδόν “φιλοσοφικές” ερμηνείες. Η ακουστική doom μπαλάντα “Nightmare”, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του album, που ξεφεύγει από τον τετριμμένο, doom ήχο.

Ακόμα μία ιδιαιτερότητα του δίσκου, είναι η εναλλαγή doom ρυθμού με πιο heavy, γρήγορα κομμάτια. Τα “World Encircled” και “Descent” είναι σε doom φόρμες, ενώ τα “Impact” και “The Temple In The Bedrock”, κινούνται σε πιο heavy metal ρυθμούς. Οι Lord Vicar, με τη χρήση ψυχεδελικού “πέπλου” πάνω από το δίσκο, προσπαθούν να δώσουν ένα “ίχνος” φιλοσοφικής αναζήτησης και ίσως μίας τελικής “λύτρωσης” σε αυτό το album-ιστορία, όπως εκτυλίσσεται τελικά.

Οι Φινλανδοί doomsters, καταφέρνουν να συνδυάσουν άριστα το doom metal, με το σύγχρονο alternative ήχο και με τις κατάλληλες psychedelic “πινελιές”, να δώσουν ένα δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω από τα καλύτερα  albums στο χώρο του. Οι φίλοι του ατμοσφαιρικού ήχου, ίσως βρουν αυτό που έψαχναν σε αυτό το δίσκο.

https://www.facebook.com/lordvicar/

564

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.