EVOCATION: “Evoked From Demonic Depths – The Early Years”

Η νέα αυτή, γενικά ιδιαίτερη, συλλογή από το Σουηδικό death metal σχήμα Evocation περιέχει, όπως εύκολα φανερώνει η ονομασία της, το αρχαίο υλικό του συγκροτήματος φέροντας κατά τη προώθηση του τη μεγαλύτερη ανακρίβεια που ακούει στο όνομα remastering.

Το “Evoked From Demonic Depths – The Early Years” συγκεντρώνει τα στοιχεία που προσανατόλισαν τους Evocation, περιέχει μια συλλογή από τις καλύτερες κιθάρες τους, απαριθμεί τις επιρροές τους και εξηγεί το πώς τις μεταμόρφωσαν στους δικούς τους μοναδικούς προορισμούς. Όλα αυτά πορευμένα αντίθετα με τον αέρα αφού η παραγωγή του remastering παρουσιάζει αποτέλεσμα εφάμιλλο με αποτυχημένες ανασκαφές που τράβηξαν ζόρι.

Στο σημείο αυτό θα αποφύγω να σχολιάσω τα rehearsal κομμάτια του δίσκου, που παρεμπιπτόντως αποτελούν ευφυή προσθήκη στη συλλογή, αφού εδώ το remastering δεν πέρασε καθόλου αφήνοντας τα κομμάτια στη προπολεμικού studio ποιότητα ανέγγιχτα. Αυτά ακολουθούν το intro της original συλλογής χωρίς να σημαίνει ότι αποτελούν κάτι bonus αφού σχετική έκδοση δεν υπάρχει. Των rehearsal κομματιών ακολουθεί το “Genesis” που γράφτηκε το 1992 και αποτελεί το καλύτερο κομμάτι του “Evoked From Demonic Depths – The Early Years” από όλες τις απόψεις.

Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελεί κάτι ο σημαντικό μόνο και μόνο για το ότι διαθέτει για πρώτη φορά κομμάτια εικοσαετίας που αποτελούν τα origins της γνωστής τους πορείας.

450