EMPIRES OF EDEN: "Reborn in Fire"

Όλοι οι καλοί χωράνε, έστω και εάν δεν είναι απαραίτητα “πρώτα” ονόματα. Το δεύτερο album των Αυστραλών EmpiresofEden θέτει νέες βάσεις για τη μπάντα, μιας και διαθέτει αρκετές συμμετοχές, όλες πίσω από το μικρό- φωνο.

Για την ακρίβεια, μιλάμε για 8 στον αριθμό τραγουδιστές και πιο συγκεκριμένα συναντάμε τους Mike Vescara (Obsession, Loudness, Yngwie Malmsteen), ZakStevens(Savatage, CircleIICircle), LouieGorgievski (EmpiresOfEden, Crimsonfire), SeanPeck(Cage), MikeZoias(Dune, TranscendingMortality), ChrisNinni (EmpiresOfEden), SteveGrimmett(GrimReaper, Onslaught, Lionsheart, GrimmStine) και Carlos Zema (Outworld). Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή μιας 30μελούς ορχήστρας (η οποία δυστυχώς δε γίνεται εύκολα αντιληπτή σε μερικά τραγούδια). Όπως προανέφερα, μπορεί οι παραπάνω να μην αποτελούν τη μέκκα της heavymetalσκηνής, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μια χαρά τα κατάφεραν όλοι. Ατόφιο τευτονικό powerμε πολλά στοιχεία από JudasPriestενώ παράλληλα ο κάθε τραγουδιστής προσδίδει κάτι το διαφορετικό με την προσωπικότητά του (όπου υπάρχει τέλος πάντων). Ιθύνων νους των EmpiresofEdenείναι ο StuMarshall (EmpiresofEden, Paindivision), ο οποίος έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις κιθάρες, το μπάσο, τα ορχηστρικά μέρη του δίσκου και την παραγωγή και φαντάζομαι πως εάν του δινόταν η ευκαιρία θα ηχογραφούσε και όλα τα υπόλοιπα όργανα, πλέκοντας παράλληλα ένα νέο πουλοβεράκι, σφυρίζοντας αδιάφορα. Η ποικιλία πάντως στα κομμάτια, ελέω ερμηνευτών, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, μιας και ο μουσικός πυρήνας παραμένει σταθερός μεν, αλλά επηρεάζεται από τα εκάστοτε φωνητικά, χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητά του, πράγμα δύσκολο. Συμπαθέστατο και ορμητικό το ReborninFire λοιπόν, κλείνοντας το μάτι σε όλους όσους πεθύμησαν κάτι κλασσικό και αυθεντικό (δε χρησιμοποιώ την λέξη “true” γιατί την απεχθάνομαι), με αξιόλογες συμμετοχές και πολύ καλή παραγωγή. Αξίζει σίγουρα μια “αυτιά”.

388

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.