NERVOSA: “Victim of Yourself”

To thrash metal είναι αντρική υπόθεση! Pow! Kabang! Scraboom!

Τα ηχητικά εφέ από την κλωτσιά που έφαγα όταν τελικά, άκουσα το πως παίζει το γυναικείο Thrash metal trio (μην είσαι σεξιστής δεν μιλάω για το άλλο τρίο) από τη Βραζιλία, με το όνομα Nervosa.

Τα κορίτσια αυτά κέρδισαν κόσμο με το όμορφο τους EP “Time of Death”  και επιστρέφουν ακόμα πιο λυσσασμένα να περάσουν στις πρώτες θέσεις το νέων trash ονομάτων.

Το “Victim of Yourself” είναι ένα δείγμα άγριου επιθετισμού στα χνάρια των Sodom, Annihilator και πρώιμων Sepultura.

H φωνή της δεσποινίδος Fernanda Lira σπάει κόκαλα και χτυπιέται επί ίσοις όροις με αυτές των ανδρών συναδέλφων της.

Όμορφα κομμάτια που δε σε κουράζουν με την “ξεπατικοτούρα”, σε ταχύτητα up tempo και θανατικές κιθάρες, μπροστά από ένα ογκώδες rhythm section.

Στα συν βέβαια, και το old school εξώφυλλο τους και η λυσσαλέα εκδίκηση τους στον παγκόσμιο φαλλοκρατισμό, με κομμάτια σαν τα “Justice Be Done”, “Death” και “Wake up and Fight”.

Revival με cojones και όχι σκουπίδια αντεγραμμένα!

Πολύ καλό soundtrack για τα pre-game shows του μουντιάλ το καλοκαίρι στη χώρα τους, όταν θα πίνουμε τις μπίρες μας και τρώμε τα σουβλάκια μας σε κάποιο μπαλκόνι, φίλε μου Λάμπη!

557

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.