SEVENTH KEY: “I Will Survive”

Μετά από περίπου δέκα χρόνια αδράνειας, οι SEVENTH KEY το συγκρότημα του μπασίστα Billy Greer (Kansas), του κιθαρίστα Mike Slamer (City Boy, Streets, Steelhouse Lane) και του ντράμερ Chet Wynd επιστρέφει δριμύτερο με ένα απολαυστικό prog-aor δίσκο, όπου ο συνδυασμός  δυνατών μελωδικών ριφ και ρεφρέν παντρεύεται πανέξυπνα με τους αριστοτεχνικούς ροκ ρυθμούς.

Κιθάρες, σόλα, ερμηνείες και ενορχηστρώσεις είναι μελετημένα με σοφία και εμπειρία από το τρομερό τρίο και με την βοήθεια αρκετών “γνωστών και άγνωστων” φίλων τους (Billy Trudel, Terry Brock, Bobby Capps στα δεύτερα φωνητικά, τον κιθαρίστα Barry “The Blade” Johnson και τον κημπορντίστα David Manion) δημιουργούν ένα ικανοποιητικό συνθετικά αποτέλεσμα.

Οι μελωδίες, οι ρυθμοί και η τεχνοτροπία αρκετών κομματιών του “I Will Survive” είναι σε ατμόσφαιρα Kansas με πιο χαρακτηριστικό τραγούδι, το “Sea of Dreams” όπου συμμετέχει ο εξαιρετικός David Ragsdale με το βιολί του, ο οποίος  έχει παίξει μαζί τους τη δεκαετία του ‘90 ενώ και σήμερα τους ακολουθεί. Το ίδιο συμβαίνει με το ημιμπαλαντοειδές “What Love’s Supposed To Be” που παραπέμπει λίγο και σε  Damn Yankees ή Night Ranger και παράλληλα το θαυμάσιο ορμητικό ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ όπου τα πλήκτρα έχουν την τιμητική τους. Το “I Want It All” θυμίζει πολύ από Kansas και περιέχει ένα ονειρικό ρεφρέν που αναδεικνύει την πιο progressive και έντεχνη πλευρά των SEVENTH KEY με πολύ έντονο τρόπο.

Στον αντίποδα έχουμε τα “Lay In On The Line”, “I See You There”, “Time And Time Again”, “When Love Sets You Free” και “Down” που έχουν περισσότερο τη σφραγίδα του Mike Slamer και παραπέμπουν σε δυναμικούς μελωδικούς ρυθμούς από τα γκρουπ που έχει συμμετάσχει ενώ η πολύπλευρη κιθαριστική τεχνική και η άψογη εκτελεστική του δεινότητα είναι μοναδική.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό άλμπουμ, αντάξιο της ιστορίας και της διαδρομής των δύο μουσικών που αποτελούν τους καθοδηγητές των SEVENTH KEY.

446