ENFEEBLE: “Encapsulate This Moment”

Ουφ, ουφ… Κάποιοι άνθρωποι δε βάζουν ποτέ μυαλό… Κάποιοι άνθρωποι καθυστερούν χαρακτηριστικά και μένουν πίσω από την εποχή τους… Κάποιοι άνθρωποι όταν γερνάνε μου σπάνε τα νεύρα κ.ο.κ… Μπερδευτήκατε ε;… Εγώ να δείτε…

Οι φίλτατοι Γερμανοί (οι Γερμανοί είναι φίλοι μαςςςςς….) Enfeeble, υπάγονται σε αρκετές από τις παραπάνω κατηγορίες. Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή χωρίς περισπάσεις και υπεκφυγές. Το γκρουπ υπάρχει από το 2006 και η παρούσα κυκλοφορία, “Encapsulate This Moment”, είναι η δεύτερη κατά σειρά κυκλοφορία τους μετά το “Too Ugly to Show It” του 2007 και πραγματικά δεν ξέρω γιατί αυτά τα παιδιά επανήλθαν μετά από τόσο μεγάλο διάλειμμα.

Οι πρώτες νότες του synth παραπέμπουν στους συντοπίτες τους Rammstein μέχρι που το τραγούδι “Shock Me” σκάει και διαπιστώνω ότι οι εν λόγω Γερμανοί είναι δηλωμένοι  οπαδοί των, ούτως ή άλλως, ultra – βαρετών Ουαλλών Bullet for My Valentine, κυρίως, και άλλων μοναδικών καλλιτεχνών, όπως οι Protest the Hero. Ειλικρινά βαρέθηκα και μόνο που ξεστόμισα τέτοια ονόματα.

Οι Enfeeble ρίχνουν στο μοντέρνο τσουκάλι τους  το death, το thrash και ακόμη και το hardcore μέσα σε 11 τετράλεπτες, κατά μέσο όρο, συνθέσεις και κάτι ψιλά εμβόλιμα, με πιο χαρακτηριστικά αποπροσανατολιστικό το “The Last Night Before”, ένα πληκτράτο r’n’b (διάολε, τι σκεφτόσασταν;) διάλειμμα ανάμεσα στον υπόλοιπο βόρβορο. Ο frontman Lucas Brinker εναλλάσσει με άνεση τα σκισμένα και death φωνητικά με (γλυκανάλατα) μελωδικά, ενώ οι κιθάρες τόσο του ίδιου όσο και του lead κιθαρίστα, Klaus Boven, δείχνει ότι οι μάγκες έχουν μια άνεση και πάνω στην ταστιέρα της εξάχορδης, χωρίς, βέβαια, να κάνουν τίποτα ξεχωριστό.

Ο δίσκος αυτός μπορεί να ικανοποιήσει τους οπαδούς του μοντέρνου metal, αλλά δεν έχει κάτι και καινούργιο να προσφέρει στο ιδίωμα. Οι τεχνικές γνώσεις είναι εδώ, η παραγωγή είναι εδώ, και ίσως ακόμη και η θέληση. Δυστυχώς λείπει η έμπνευση…

441