ΤHE FAR OUTS: “The Far Outs” 

ALBUM

Είδος: Garage Rock
Eταιρεία: Rebel Waves Records
Ημερομηνια κυκλοφορίας: Ioύλιος 2023

Σε μερικές βδομάδες από τώρα, κάπου μέσα στο καταχείμωνο του Ιουλίου, αναμένεται η παρθενική ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των The Far Outs, που θα έχει το όνομα της μπάντας.

Όχι, το καταχείμωνο δεν είναι μπηχτή στον καιρό που έχει πάθει σχίζα και μας έχει ταράξει στις βροχές, απλώς τα παιδιά μας έρχονται από το μακρινό Brisbane (το οποίο μας έδωσε και τους λατρεμένους Saints μεταξύ άλλων) της Α(υ)στραλίας, κι εκεί ο Ιούλιος είναι κάτι σαν τον δικό μας Δεκέμβρη.

Oι Far Outs γεννήθηκαν κάπου το 2020 μέσα από τα σπάργανα διάφορων άλλων μουσικών σχημάτων της περιοχής, και αποτελούνται από τους Phil Usher (κιθάρα και φωνητικά) και Jonny Pickvance (ντραμς). Ο ήχος τους; Παραδοσιακό, πατροπαράδοτο ‘60s garage rock.

Aπό το εναρκτήριο “Last Night” (πρωτο κομμάτι που έγραψε το ντουέτο) και τα “Bad News for You” και “Keep Away” που ακολουθούν, η επιρροή γκαραζοροκενρόλ μπαμπάδων όπως οι Sonics γίνεται κάτι παραπάνω από αισθητή, πράγμα πόλύ λογικό άλλωστε. Συνέχεια με ένα ωραιότατο γκαραζολοβσονγκ ονόματι “Hey Little Girl”. Πιο κάτω θα βρούμε άλλο ένα τέτοιο, το “Miss Me”. 

Γενικά η στιχουργική θεματολογία είναι η αναμενόμενη για το συγκεκριμένο είδος, δηλαδή πάρτι, μπίρες, κορίτσα και σχετικά fun θέματα. Νομίζω αυτή είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα και τον δίσκο γενικά, fun.

Τo “Get off my Shroud” και το “El Diablo del Mar” είναι τα μοναδικά instrumental κομμάτια του άλμπουμ, με έντονη καλοκαιρινή και σερφάδικη διάθεση.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες συνθέσεις είναι το προτελευταίο “Some Kind of Treason”, που αφήνει την πολύ έντονη ‘60λα και πάει σε πιο μοντέρνα μονοπάτια γκαράζ αναβίωσης τύπου Black Rebel Motorcycle Club.

Συνολικά είναι μια πολύ διασκεδαστική, δροσερή δουλειά που μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ή πρωτοπορίας, αλλά προσφέρει με την καρδιά της ένα καλοκαιρινό μισάωρο γιομάτο νόστιμα ριφάκια και toe-tapping τραγούδια. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να σε συντροφεύσει όσο πηγαίνεις παραλία ή όσο ονειρέυεσαι διακοπές, νησάκια, κορμιά, αλάτια κι άσπρα πουλιά. 

Facebook: https://www.facebook.com/thefaroutsbrisbane/

406

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.