BIG LIFE: “Big Life”

Οι πραγματικοί φίλοι του μελωδικού ροκ οφείλουν να ακούσουν το νέο εξαιρετικό project του Steve Newman (Newman) που ονομάζονται BIG LIFE και στο οποίο καθοριστική είναι η ερμηνευτική συνδρομή του Mark Thompson-Smith που πέρασε ένα φεγγάρι από τους θρυλικούς Sweet, τους Praying Mantis καθώς και από τους IDOL RICH και TOUCHE.

Το ντεμπούτο άλμπουμ των BIG LIFE απεικονίζει ότι και το πανέμορφο εξώφυλλο τους. Χαρούμενες μελωδίες, γλυκές τραγουδιστικές αποδόσεις, αισιόδοξους, ερωτικούς και νοσταλγικούς στίχους και κυρίως σύγχρονες συνθέσεις γεμάτες έμπνευση και αγνό feeling.

H σπουδαία και αδικημένη μορφή που ονομάζεται Steve Newman εκτός από τους οκτώ δίσκους που έχει κυκλοφορήσει με το δικό του σχήμα έχει συμμετάσχει και βοηθήσει πολλούς συναδέλφους του όπως τους Atlantic, Steve Overland, Eden, AOR Project, Frozen Rain, Far Cry, Grand Illusion και Phenomena.

Η συνταγή όλων των συνθέσεων έχει ως κύριο συστατικό τον melodic rock ήχο που είναι “δεμένος” με έξυπνα ορμητικά κιθαριστικά hard rock riff και επιπλέον περιλαμβάνει τα γνωστά χαρακτηριστικά που έχει μία Βρετανική μπάντα που υπηρετεί τον συγκεκριμένο ήχο. Η διαφορά με την άλλη πλευρά του ατλαντικού βρίσκεται στο συναίσθημα της μελαγχολίας όπου εδώ δεν γίνεται μελό και γλυκανάλατη αλλά μία αυθεντική νότα δημιουργίας. Καταπληκτικά τα τραγούδια DyingDay,ClosetoYou,Calling (από τα καλύτερες συνθέσεις της χρονιάς),TakinmeDown,FeelAliveκαι το εξαίσιο “Deep Water”.

Για το τέλος να πω μόνο ότι  o Mark Thompson-Smith μου θυμίζει σε αρκετά σημεία τη φωνή του Νεο-Υορκέζου τραγουδιστή Chandler (Outloud, Talon).

Αξιέπαινη λοιπόν η παρθενική κυκλοφορία των BIG LIFE που οι οπαδοί του είδους πρέπει να τιμήσουν δεόντως.

430