DEF-CON-ONE: “II”

Δεύτερο album για τους Def-Con-One, το σχήμα του πρώην drummer των Venom, Antton Lant μετά από το ντεμπούτο του 2012 “Warface”, το οποίο δημιούργησε έναν σχετικό ντόρο.

Η μουσική τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα κοφτά Panterοειδή riff, με πολλές επιρροές από τους Machine Head και με λιγότερες διάσπαρτα κατανεμημένες Slayerικές αναφορές. Σύγχρονο hardcore με punk άποψη, σε σχετικά μεσαίες ταχύτητες, σκληρά αλλά σε μεγάλο βαθμό καθαρά φωνητικά και στίχους που αναθεματίζουν την τάξη και την σοβαροφάνεια.

Από μέτρια έως συμπαθητικά τα κομμάτια που αποτελούν το “ΙΙ”, λίγες είναι οι καλές στιγμές που θα σου αποσπάσουν την προσοχή, με εξαίρεση τα, αν και λίγο μονότονα και παρόμοια, riffs ορισμένων τραγουδιών. Τα “Debt Of Society”, “Need A Reason”, το 8λεπτο “Drag Me To Hell” που ξεγελάει με το hidden part του, είναι συνθέσεις που αξίζουν μια αυτιά παραπάνω, χωρίς ωστόσο να ανήκουν σε κάποιο δυσθεώρητο επίπεδο ποιότητας, εκτός ίσως του “μπαλλαντοειδούς” “Die Again”, με την Black Label Society ατμόσφαιρα.

Καθαρός ο ήχος, λαμαρινέ κιθάρες και απλό και ταιριαστό το παίξιμο των ρυθμών, αλλά ομολογώ ότι πολύ δύσκολα θα βάλω το “ΙΙ”, να συνοδεύσει τις όποιες ψυχαγωγικές στιγμές μου. Αν είσαι χωμένος μέσα στο συγκεκριμένο ύφος, ίσως να σου αρέσει λίγο παραπάνω αλλά μέσα στον κυκεώνα κυκλοφοριών αυτού του style, δεν νομίζω να έχει μεγαλύτερη τύχη για ένα ευρύτερο ακροατήριο, κυκλοφορούν πολύ καλύτερες δουλειές και οποιαδήποτε σύγκριση, μάλλον θα καταλήξει εις βάρος των Def-Con-One.

422

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.