Mad Sin, The Ducky Boyz (23/11/13) An Club

Σάββατο απόβραδο και ασετιλίνη και ο άνωθι υπογράφων στο An Club πίνει!

Αφορμή είναι το punk/ psychobilly party που έχει διοργανωθεί για εκείνο το βράδυ.

Με αργοπορία μιας ώρας και ένα τέταρτο, στη σκηνή σκαρφαλώνουν οι προσφάτως συνεντευξιαζόμενοι από το Rockway.gr, The Ducky Boyz, με τρελά κέφια και με το “Making it Worse” να επανακυκλοφορεί σε βινύλιο.

Ο Χάρης με το σιέλ του “σκάφος” και τον μπασίστα Λευτέρη να τον συνοδεύει στα φωνητικά ανέβαζαν σταδιακά τα επίπεδα της αδρεναλίνης στο χώρο. Το ΑΝ δεν ήταν αρκετά γεμάτο, αλλά κομμάτι με το κομμάτι τα σκαλοπάτια κατέβαζαν όλο και περισσότερους.

Παίζοντας κομμάτια από το δεύτερο τους, “Making it Worse” και μια δική τους εκδοχή στη μουσικής της παλιάς αμερικάνικης σειράς “The Musnters”, μου άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Κοιτώντας γύρω μου έβλεπα πολλά χείλη να τραγουδάνε τους στίχους των Ducky, αλλά να μην κουνιούνται αρκετά στους χορευτικούς τους ρυθμούς. Το μπροστινό μέρος του pit δεν ήταν αρεστό από τον κόσμο, αλλά συνεχώς το κλίμα βελτιωνόταν.

Και πως να γίνει διαφορετικά αφού οι 4 αυτοί τύποι με το 30-λεπτο set τους έδειξαν το πόσο πολύ αγαπούν αυτό που κάνουν και μετέδωσαν τον ιό του rock ‘n’ roll σε όλους τους χωρίς αντισώματα οργανισμούς.

The Ducky Boyz
Psychotik
You are wrong
Munsters
Dead End
Unspoken words
Can’t Leave the Game
Makin it worse
Shout
Waiting for yesterday

Κόσμος πολύς ανέβηκε στη σκηνή για να προετοιμάσει την άνοδο της τρόικας Mad Sin.

Χαλί κολλήθηκε στο δάπεδο στο κέντρο της σκηνής για να μη γλιστρά ο ογκώδης, πλην αεικίνητος Koefte deVille τραγουδιστής της μπάντας.

Αρκετή ώρα μετά έσβησαν τα φώτα της “πλατείας”και μόνο δύο κόκκινοι φάροι στα άκρα της σκηνής έμειναν να σπάνε το σκοτάδι.

Ο κοντραμπασίστας Valle είχε περιτριγυρίσει τον κορμό του μπάσου του με φωτάκια, θυμίζοντας και λίγο τα Χριστούγεννα που έρχονται και όντας συνεχώς καβάλα σε αυτό έδινε διαρκή πόνο.

Psychobilly με περισσότερο εμφανή τα στοιχεία της rock ‘n’ roll και country μουσικής και κάπως παραγκωνισμένο το Punk, οι Mad Sin αποζημίωσαν με το παραπάνω για την πρότερη αργοπορία τους.

Αν και τεραστίων διαστάσεων ο Koefte (ακούγεται λίγο σαν το γνωστό φαγητό), κινούταν ασταμάτητα και ξεσήκωνε συνεχώς το κοινό, χοροπηδώντας τραγουδώντας με ντουντούκα και με τη συνοδεία του Valle, που σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιρνε πρωταγωνιστικό ρόλο, έκαναν το κοινό να τρελαίνεται.

Ο ήχος ήταν απρόσμενα πολύ καλός και το μπάσο εξουσίαζε εμφανώς με το χειριστή του να γίνεται κάποιες φορές ένα με το κοινό, παίζοντας άλλοτε από την δεξιά κολώνα και άλλοτε στο κέντρο του ΑΝ βγάζοντας πυροτεχνήματα από την κλειδιέρα του οργάνου.

Μπήκαν με ταχύτητα και “Revenge”, με το χιτάκι “Point of no return” να ακολουθεί. Κομμάτια από όλη τους την καριέρα, αλλά και διασκευές σαν το “I shot the Sherrif” και το “Brand New Cadillac” και με το “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” του Jerry Lee Lewis ενσωματωμένο στο “Communication Breakdown”.

Στο τελευταίο “Psychotic night” o Koefte αντικατέστησε αντικατέστησε την μπλούζα του με ένα αμάνικο τζιν μπουφάν με ένα πελώριο ραφτό Mad Sin στην πλάτη και έβαλε στο κεφάλι του ένα κράνος Γερμανού αξιωματικού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστό και ως Pickelhaube (γεια σου, κύριε Google).

Μια από τις πιο διασκεδαστικές μουσικές νύχτες του 2013 τελείωσε γεμίζοντας τις μπαταρίες μας για να αντέξουν την πίεση που μας έχει επιβάλει το οικονομικό status quo!

Mad Sin setlist
Revenge
Point of no return
Outta my head
To walk the night
Brainstorm
Wreckhouse Stomp
2,3,4
Straight to Hell
Nothing’s Alright
Dead moon
I shot the Sheriff (The Wailers cover)
Gonna get her
9 Lives
Brand New Cadillac (Vince Taylor and his Playboys cover)
Communication Breakdown (με απόσπασμα από το “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On”, Jerry Lee Lewis)
Naughty lil’ Devil
Psychotic night

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

454

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.