A STORM OF LIGHT: “Nations to Flames”

Φίλοι μου από τη Νέα Υόρκη, μόλις αποκτήσατε έναν ορκισμένο οπαδό!

Αν έκαναν παρέα οι Al Jourgesen και Rob Zombie με τους Steve Von Till και Scott Kelly, ακούγοντας σε κάποιο underground bar τους Godflesh, θα αποφάσιζαν να κάνουν αυτό που κάνουν στο τέταρτο album τους, οι A Storm of Light.

Industrial-ίζουσα ατμόσφαιρα με τα φωνητικά να μοιάζουν να έρχονται από το βάθος κάποιας σπηλιάς και να δίνουν στην απόγνωση μια επιθετική χροιά.

Αν έχεις τέτοια κομματάρα, σαν το “Fall” στο ξεκίνημα, αποκλείεται να χαλάσει κάτι στην πορεία.

Το “Nations to Flames” έχει μια εκπληκτική συνοχή και είναι εκείνα τα album που ακούς χωρίς να σταματάς ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και το προτείνεις και στον κολλητό σου για να τον μπάσεις στην ακραία μουσική.

Άσε που το εξώφυλλο είναι το επίκαιρα πολιτικοκοινωνικό που σε ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο.

Στην παραγωγή και τη μίξη έχουν βάλει το χέρι τους διάφοροι περίεργοι τύποι, που έχουν δουλέψει με Isis, Soundgarden και Sleep και συμμετέχουν στο album και οι Kim Thayil (Soundgarden) και Will Lindsay (Nachtmystium).

Τα τύμπανα του Billy Graves στο “The Fire Sermon” είναι κάτι το καταπληκτικό και ο κύριος Josh Graham με την κιθάρα και την απόκοσμη φωνή του, είναι μοναδικός σε όλη τη διάρκεια του δίσκου.

Δεν πειράζει που άφησε τους Red Sparrowes. Μας δίνει τέτοια χαρά με αυτόν το δίσκο!

Είχα να λάβω καιρό κάτι από τη Southern Lord και τούτο εδώ το πράγμα που αγγίζει το τέλειο, μου μάτωσε τα αυτιά!

Είθε μια καταιγίδα φωτός να πνίξει το σκοτάδι που με περιβάλλει!

Συνιστώ ανεπιφύλακτα!

494

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.