THE DOOMSAYER: “Fire Everywhere”

Όταν πρώην μέλη των Stigma μαζεύονται και πάλι και αποφασίζουν να κάνουν μπάντα, μάλλον αυτό δείχνει ότι κάτι τους έλειψε ή ίσως να θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο από την αρχή και ίσως και με άλλη κατάληξη και κατεύθυνση. Τέλοσπάντων ότι και να ισχύει είτε από τα παραπάνω δύο, είτε από κάτι άλλο το θέμα είναι ένα. Εγένετω The Doomsayer.

Τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος: τι δουλειά έχει ρε μεγάλε το metal των Stigma με το hardcore των The Doomsayer

Οι The Doomsayer λοιπόν παίζουν hardcore αλλά στο πιο αμερικανικό-εμπορικό του χωρίς αυτό να είναι κακό ή καλό. Εξάλλου τα μουσικά γούστα δεν είναι ίδια σε όλους μας. Ο δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια σε πολύ κλασικό hardcore εμπορικό ύφος με μελωδικά σημεία και με αρκετά growls εκεί που χρειάζονται. Και η διάρκειά του δεν υπερβαίνει τα 35 λεπτά.

Αν και η παραγωγή είναι άψογη για το είδος, το εικαστικό ξεπερνάει κατά πολύ τα υπόλοιπα του είδους και άνετα θα μπορούσε να κοσμεί σε αφίσα και τον τοίχο ενός σκληροπυρηνικού μεταλλά ή ακόμα και μιας Ρουβίτσας. Ειλικρινά το artwork είναι για σεμινάριο. Τέλοσπάντων εδώ δεν είμαστε γι’ αυτά αλλά για τα μουσικά.

Όπως είπα και στην αρχή, επειδή τα γούστα ποικίλουν εγώ θα πω μόνο τη δική μου καθαρά υποκειμενική άποψη όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Ο δίσκος δεν είναι κακός, απλά είναι βαρετός σε σημεία και ειλικρινά εμένα με άφησε ανεπηρέαστο και μετά την 4η ακρόαση του. Ούτε για λίγο δεν μου ήρθε να κουνηθώ από το βολικό καθισματάκι μου και την θαλπωρή του πληκτρολογίου μου. Είμαι 100% σίγουρος πως εκεί έξω υπάρχει κόσμος που θα γουστάρει πάρα πολύ με το συνολικό αποτέλεσμα, ίσως οι πιο εμπορικοί hardcore fans που είπα και στην αρχή, αλλά σίγουρα στο μεγαλύτερο μέρος δεν θα κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο. Μάλλον προς το κρύο θα πάει.

Εν κατακλείδι αν και δεν πρόκειται για κακό δίσκο, μέτριος προς καλός θα έλεγα σε μια υποτιθέμενη βαθμολογία, ειλικρινά δεν θα κάνει εντύπωση εύκολα. Οπότε για εμένα Try first, buy next ή καλύτερα Buy If you Dare ένα πράγμα… Εγώ προτιμώ να τον αφήσω στην άκρη και απλά να υπάρχει στην δισκοθήκη μου… μέχρι εκεί όμως και τίποτα παραπάνω… That’s all folks!!!

500