PUSCIFER: “Donkey Punch the Night” EP

Maynard James Keenan. Ένας από τους πιο χαρισματικούς frontmen της alternative rock σκηνής. Μετά τους Tool, τους A Perfect Circle, ήρθε να μας στοιχειώσει και με τους Puscifer.

Οι οποίοι επανέρχονται στο προσκήνιο ξανά, ενάμιση χρόνο μετά το όμορφο “Conditions of my parole”, με ένα ΕΡ, που τιτλοφορείται “Donkey punch the night”.

Το νέο ΕΡ περιέχει δύο νέα τραγούδια (“Breathe”, “Dear Brother”), δύο διασκευές (“Bohemian Rhapsody”-Queen, “Balls to the Wall”-Accept), καθώς επίσης και την, ξεχωριστή για το καθένα, διαφορετική προσέγγιση.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση στο “Bohemian Rhapsody”, αλλά προσωπικά περίμενα κάτι πιο μοναδικό από τον άνθρωπο αυτόν και όχι μια προσπάθεια να φανεί ότι μπορεί να κάνει ότι έκανε ο Mercury.

To “Breathe” είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι, σε κλίμα NIN και έχει μέσα τον στίχο, που ακουμπάει την ψυχή όλων εμάς των πιεσμένων, από τα καθημερινά άγχη ανθρώπων (“Don’t forget to Breathe”).

Στην άλλη νέα σύνθεση των Puscifer, “Dear Brother”, ακούμε τον Keenan να τραγουδάει, όπως μας έχει συνηθίσει και με κάνει, προσωπικά, να αδημονώ για νέο υλικό των ύψιστων Tool.

Αλλά το κλου της δουλειάς τους αυτής, είναι η διασκευή στο “Balls to the Wall” των Accept, το οποίο είχε άχτι μεγάλο ο ίδιο ο Maynard και το έχουν κάνει τόσο αγνώριστο, που έχει γίνει σχεδόν ερωτικά δυνατό.

Από κει και πέρα, το κάθε τραγούδι, περνάει από διαφορετικό πρίσμα και διαθλάται αναλόγως.

Τα νέα τους τραγούδια γίνονται λίγο πιο club-ατα και οι διασκευές δύο διαφορετικά ηλεκτρονικά instrumental mixes.

Πολύ καλή, αν και σύντομη, κυκλοφορία το “Donkey punch the night”. Εύγε, James Maynard Keenan!

545

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.