JOHN KAMPOUROPOULOS: “Freaks Of Nature”

ALBUM

Είδος: Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Αυγούστου 2021

Από τους καλλιτέχνες που εκτιμώ πάρα πολύ, ο τραγουδιστής / κιθαρίστας / συγγραφέας Γιάννης Καμπουρόπουλος, φαίνεται να βρίσκεται σε ένα δημιουργικό peak, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα ακόμη έργο, ένα πανέμορφο album με τίτλο “Freaks Of Nature”. Η δημιουργία του έγινε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο με όπλα την κιθάρα του, την πολύ ωραία φωνή του και με υλικό, μάλλον το καλύτερο που συμπύκνωσε σε 10 τραγούδια και που θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί το απόσταγμα της εμπειρίας του.

Η μουσική που εμπεριέχεται στο “Freaks Of Nature” δεν χρήζει ιδιαίτερης ετυμολογικής ανάλυσης. Rock με επιρροές που “κόβουν βόλτες” κυρίως στα 80s (με μερικές λοξές ματιές στα 70s) και με εστιακό επίκεντρο μάλλον την Γηραιά Αλβιώνα. Μουσική σε συντριπτική πλειοψηφία ακουστική σε synthed δομική βάση, ήρεμη (αλλά όχι chill out), με όμορφη, “ανοικτή” ακορντολογία και με αιχμή του δόρατος τον λυρισμό που εκχέει το λαρύγγι του και η αίσθηση που μου άφησε είναι ότι συγγενεύει πάρα πολύ με τις τεχνοτροπίες των The Beatles όπως και του μεγάλου Nick Cave (πχ τα “Million Feelings” και “The Chant” φέρουν πολλά στοιχεία του μεγάλου καλλιτέχνη). Γενικά ως σύνολο όλο το album ρέει πολύ άνετα, είναι τρομερά ενδιαφέρον και “ζεστό” σαν χαμομήλι στο τέλος μιας Κυριακής.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, όλα τα κομμάτια έχουν κάτι να δώσουν μέσα στην αυτοτέλειά τους. Εξαιρετικά τα straight gothic rock “Screw the Oath” και “Rave” (για κάποιο λόγο μου έφερε στο νου την κομματάρα των The Hooters “All You Zombies”), θαυμάσιες μπαλάντες τα “Wasted Memory” (με το piano intro που θα μπορούσε να έχει γράψει ο Mike Oldfield), “Moving On” και “Those Words He Said To Setia”, το “Trusting The Enemy” με την ηλεκτρισμένη γέφυρά του (η μόνη σχετικά distorted στιγμή μέσα στο album) και πολύ καλό το “Forces Of Salvation” το οποίο επενδύθηκε και με ένα πολύ ωραίο sci-fi clip.

Συμπερασματικώς, άλλη μια αξιοπρεπέστατη δουλειά από τον Γιάννη Καμπουρόπουλο ο οποίος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το ταλέντο του στην τραγουδοποιΐα, αδιαφορώντας για styles, φόρμες, κλισέ και όλα όσα πειρχαρακώνουν τον σύγχρονο μουσικό κόσμο ο οποίος απελπισμένα προσπαθεί να αναδείξει πρωτίστως την “διαφορετικότητα” αφήνοντας (σε εγκληματικά επίπεδα ενίοτε) την ουσία σε δεύτερη μοίρα. Το “Freaks Of Nature” είναι ένα γλυκύτατο φθινοπωρινό άκουσμα, άκρως προσαρμοσμένο στην εποχή που μόλις ξεκίνησε. Ο γράφων τείνει την μια χείρα ενώ με την άλλη βγάζει την τραγιάσκα του.

Facebook: https://www.facebook.com/johnkampouropoulospage
Bandcamp: https://johnkampouropoulos.bandcamp.com/

880

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.