SERENITY BROKEN

Μπορεί να έχει περάσει παραπάνω από χρόνος από τότε που κυκλοφόρησε το εξαιρετικό “Commercial Suicide” από τους Serenity Broken, παρόλα αυτά η μπάντα δε σταμάτησε να το στηρίζει μέσω live εμφανίσεων και συνεντεύξεων, δείχνοντας με τον καιρό πως σίγουρα δεν πρόκειται για ένα σχήμα- πυροτέχνημα. Άλλωστε το ότι ήταν υποψήφιοι στο MetalStorm.net στην κατηγορία “Καλύτερο Alternative Album 2012”, δίπλα από ονόματα όπως Deftones, Therapy? και Gojira, δεν είναι τυχαίο! Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του An Club για λογαριασμό του Defcon festival, επικοινώνησα για μια ακόμη φορά με τον Άρη (φωνητικά), προκειμένου να μάθουμε τα νέα από το στρατόπεδο του group.

Καλησπέρα Άρη! Τι νέα από το στρατόπεδο των Serenity Broken τον τελευταίο χρόνο;
Πολλά και διάφορα! Έχει περάσει ένας χρόνος λίγο θυελλώδης, με τα με ups and downs του! Πολλά γαμάτα live, πολύς ωραίος κόσμος, κούραση, ξενύχτια, με λίγα λόγια, ένας όμορφος χαμός. Ξεκινάμε καινούργιο δίσκο και αναμένουμε το release ενός Unplugged EP για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Δεν σου κρύβω πως μέσα στα καλά είχαμε και κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις όπως ο χωρισμός μας με τον Μάριο (κιθάρες), κάτι που στοίχισε σε όλους μας πολύ.  Πρέπει να κοιτάμε μπροστά όμως! Νέος κιθαρίστας, πολλά  live και φύγαμε!

Πως είναι η ανταπόκριση για το “Commercial Suicide”, ένα χρόνο και κάτι ψιλά από την κυκλοφορία του;
Μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος μας στηρίζει στα live! Ζουν αυτό που ζούμε και εμείς… Ξέρουν τους στίχους και δείχνουν να περνάνε καλά! Αυτό πραγματικά ακόμα μας εκπλήσσει! Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το reception του δίσκου από τον τύπο και το internet που συνεχίζει να είναι φοβερό! Συνεπώς, μόνο Suicide δεν είναι ο δίσκος… Έτσι δεν είναι;

Ανέφερες πως υπάρχουν σχέδια για κάποια νέα κυκλοφορία. Μήπως είναι νωρίς;
Νωρίς; Αργήσαμε νομίζω. Περάσαμε το καλοκαίρι στην παραλία με κιθάρες, αντηλιακό, μπύρες και πολύ όρεξη για την δημιουργία του νέου δίσκου. Πιστεύω πως κάτι καλό έρχεται!

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, θα ξεκινούσατε αναζήτηση δισκογραφικής στέγης… Πως τα βλέπεις τα πράγματα;
Κάναμε κάποιες κρούσεις από μόνοι μας, μας έγιναν και κάποιες προτάσεις, αλλά όπως ξέρεις, αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις για να παρθούν. Μέχρι την ολοκλήρωση του νέου δίσκου θεωρώ πως έχουμε τον χρόνο για να σκεφτούμε τι μας κάνει και τι όχι. Όταν βρούμε την στέγη μας πάντως, θα σας προσκαλέσουμε όλους στην ταράτσα για τρελό πάρτι!

Έχετε κάνει διάφορα live μέσα στη χρονιά… Πως βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις;
Έχουμε μια πολύ ζωντανή σκηνή στην Ελλάδα και φαίνεται πως ο κόσμος θέλει να βλέπει αληθινές ελληνικές μπάντες που να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Είναι απίστευτο πως σε μια τέτοια εποχή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διοργανώνουν καλά festival όπως το DEFCON και ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που ανταποκρίνεται σε τέτοια καλέσματα.  Πιστεύουμε και στηρίζουμε τις εγχώριες διοργανώσεις.

Στις 27, 28 και 29 του μήνα πραγματοποιείται λοιπόν το πέμπτο Defcon festival, στο οποίο παίζετε τη δεύτερη μέρα…
Ακριβώς!  Φανταστική διοργάνωση! Ανυπομονούσαμε για ένα τέτοιο live! Είναι η ευκαιρία μας να ταρακουνήσουμε αυτό το ιστορικό stage!

Τι θα έλεγες σε έναν ακροατή που αμφιταλαντεύεται για το εάν θα έρθει ή όχι στο Defcon;
Καλή μουσική, πολλές ωραίες μπάντες, μπύρες και party! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Να φανταστώ πως θα υπάρχει διαθέσιμο και εκεί το cd σας προς αγορά, μαζί με το ανάλογο merch;
Φυσικά! Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορέσετε να δείτε και τα νέα μας t-shirts με το καινούριο logo, άλλη μια φανταστική δουλειά του Μάνθου Στεργίου!

Θεωρείς πως ελέω κρίσης, η εγχώρια σκηνή έχει περισσότερες ευκαιρίες να αναδειχθεί μέσα από τέτοιου είδους festival;
Festival σαν το Defcon είναι διοργανωμένα από λάτρεις της μουσικής για λάτρεις της μουσικής… Θεωρώ λοιπόν, πως ναι, δίνονται ευκαιρίες ανάδειξης.   

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις για το τέλος;
Ohh!!! Shit!! Μου τελείωσε η μπύρα!!!!

520

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.