KHTHONIIK CERVIIKS “SeroLogiikal Scars (Vertex of Dementiia)”

Μια ματιά στο όνομα της μπάντας και το εξώφυλλο αρκεί για να καταλάβεις την καταγωγή του ήχου των Γερμανών Khthoniik Cerviiks, μπορεί να παίζουνε death/black αλλά από πίσω τους υψώνεται το Καναδικό δυστοπικό κυβερνοφάντασμα που ακούει στο όνομα Voivod.

Όχι πως είναι οι μόνοι μαυρομέταλλοι που επηρεάστηκαν από αυτούς, χωρίς να το έχω ψάξει είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι Deathspell Omega και Arkhon Infaustus έχουν λιώσει τόσο πολύ τους δίσκους των Καναδών που έχουν γίνει διαφάνειες, αλλά οι KC φοράνε την επιρροή τους σαν λάβαρο χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία.

Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι αναμενόμενα ποιοτικό. Τα “Killing Technology”, “Dimension Hatross” (βαριέμαι να ψάχνω το umlaut) και “Nothingface” συναντούν το black metal των Katharsis, Carpathian Forest και Mayhem και ακούγεται όπως το φαντάζεστε. Χωρίς πολύ στολίδι, ωμό, προοδευτικό thrash/death/black με τις γνωστές παλαβές μελωδίες και τα “περίεργα” riff να δίνουν δυναμικό παρών, ενώ στιχουργικά εννοείται παίζει το απαραίτητο κάψιμο και η αντίστοιχη  “δημιουργική” ορθογραφία.

Είτε είστε οπαδοί των Voivod και αναζητείτε μια πιο ακραία εκδοχή τους, είτε απλά γουστάρετε το παλαβό αλλά ωμό black/death, το “SeroLogiikal Scars (Vertex of Dementiia)” είναι σίγουρη επένδυση, κτυπήστε το όπου το βρείτε. Εγώ προσωπικά ελπίζω να είναι μόνο η αρχή, γιατί αν οι Khthoniik Cerviiks εξελίξουνε αντίστοιχα τον ήχο τους θα έχουμε γλέντια.  

442

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.