BAND OF SPICE (18/02/11) RODEO

Δεν ξέρω πόσους απέτρεψε η μπόρα και δεν έδωσαν παρών αλλά άντε να γινόμασταν λίγο περισσότεροι… gracious few από όσοι ήμασταν, και είχαμε την χαρά να δούμε (σχεδόν) prive live το Spice με τη μπάντα του που λέγεται πια “Band of Spice”.

Το party βέβαια ξεκίνησαν οι Stonedevils, αλλά μέχρι να έρθει ο ήχος σε αξιοπρεπές επίπεδο πέρασε λίγη ώρα. Η μπάντα πάντως είχε αρκετή όρεξη, και με ala Black Label Society αμερικανο-stoner-ιες, κέρδισαν το χειροκρότημα το οποίο ήταν και ιδιαίτερα ζεστό.

Madleaf1

Οι Madleaf τώρα που ακολούθησαν, παίζουν κάτι σαν Pearl Jam που συνάντησαν τους Creed μαζί με λίγες τζούρες Pantera, που εκ πρώτης δεν ακούγεται καθόλου άσχημο. Αλλά για να ιδρώσουν οι από κάτω πρέπει να ιδρώσουν πρώτα και περισσότερο οι από πάνω. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις αγνώστους με “άνεση” και εμφάνιση στο χαλαρό…

Spice

Spice2

Όσο για το Spice πρέπει να πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου. Νομίζω πως είναι από τους τύπους που είναι ευτυχισμένοι να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους σε μικρά κλαμπάκια για 300 άτομα από το να έχουν 5.000 κόσμο στα πόδια τους κάθε βράδυ. Και για να είναι και σίγουρος ότι δεν θα γίνει καμιά στραβή και θα υποχρεωθεί να το κάνει κάποτε, έχει και 2-3 μπάντες για να μοιράζει τις κομματάρες που γράφει. Μπορεί και να πέφτω έξω… όπως τη βρίσκει ο καθένας. Όσοι πάντως γουστάρουν Spice αλλά και Spiritual Beggars πέρασαν καλά αυτό το βροχερό βράδυ.

Spice

Το setlist ήταν μια καλή επιλογή από τα 3 άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει (τα 2 πρώτα σαν Spice & RJ Band) και έμεινε και χρόνος για ένα Beggars flashback με “Angel of Betrayal”, “Inside Charmer” (εκεί ψιλοξέφυγα…) και στο τέλος πάρε και ένα “Euphoria” (σε αυτό ξέφυγαν όλοι) για να πας για ύπνο με χαμόγελο. Ο ήχος ήταν τόσο καλός σε, σημείο να εκθέτει όσους παραπονιούνται κατά καιρούς πως είναι αδύνατο να βγάλεις καλό ήχο σε αυτό το χώρο. Η μπάντα αρκετά ορεξάτη  έκανε αυτά που έπρεπε, και το ίδιο και ο Spice, που νομίζω ήταν πιο ζωντανός από κάθε άλλη φορά ρίχνοντας σε κάποιο σημείο και λίγο από το “Suspicious Minds” του Elvis (ένας ήταν ο Elvis).

Stonedevils

Δεν είχε άλλες εκπλήξεις η βραδιά αλλά καμιά φορά δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από αυτά που περιμένεις για να το χαρείς. Ελπίζω μόνο την επόμενη φορά να είμαστε λίγο περισσότεροι… για διάφορους λόγους.

Band of Spice setlist:
Where the Wild Horses Die
Turn Your Face
Dear God
Angel of Betrayal
See Ya
Noone Told Me
Feel like Coming Home
Inside Charmer
Far Away
Emptyness
The Fake
Fat Snakes and Robots
Euphoria

wastefall

photos & live report: Πάνος Ματθαιογιάννης

412