The Black Heart Procession – “Ghetto”

Ερευνώντας για τις συναυλίες των ημερών, πέφτει το μάτι μου στις 28 & 29 Μαΐου για τα 2 live των ΤΗΕ BLACK HEART PROCESSION στην Αθήνα, και αναφώνησα: “δεν είναι δυνατόν! Θα τα χάσω.”

Μια ματιά πιο πάνω όμως με κάνει να πεταχτώ από χαρά γιατί στις 27 Μαΐου θα παίξουν στην Κωνσταντινούπολη και θα είμαι εκεί την νύχτα αυτή και έτσι θα τους δω! ..και έτσι και έγινε. Οι THE BLACK HEART PROCESSION από το San Diego κατάφεραν σε μια νύχτα να κάνουν τους θαμώνες του Ghetto club της Istanbul να λικνίζεται στους indie, alternative rock σκοτεινούς ρυθμούς τους. Σαν κουαρτέτο από νουάρ ταινία του αμερικάνικου κινηματογράφου, εμφανίστηκαν από χαλασμό χειροκροτημάτων στον κατάμεστο χώρο. Με τους βασικούς πρωτεργάτες PALL JENKINS (singer/guitarist) και όχι μόνο γιατί ο PALL με το που εμφανίστηκε στην σκηνή, κάθισε, και άρχισε να παίζει με ένα …πρίονι και ένα δοξάρι.! Βγάζοντας έτσι απίστευτα μοναδικά μυστηριακούς και σκοτεινούς ήχους, και τον TOBIAS NATHANIEL (multi-instumentalist). Έτσι γέμισαν την νύχτα μας με τραγούδια που ξεχείλισαν από συναίσθημα, σκοτεινιά, και κουρντίζοντας μας με διάθεση για περιπετειώδεις κατευθύνσεις. Μια βραδιά από κατάμαυρες μπαλάντες για τις απορριπτέες αγάπες και τις ξεχασμένες ψυχές. Μια συναισθηματικά ηχηρή νύχτα όπως άλλωστε και το τελευταίο τους άλμπουμ SIX”, από το οποίο έπαιξαν αρκετά κομμάτια όπως και από προηγούμενες δουλειές τους οι οποίες δεν είναι και λίγες αφού οι μπάντα δισκογραφεί από το 1997.

Το playlist ήταν το εξής:
OUTSIDE THE GLASS
THE WAITER#2
RELEASE
MY HEART
TROPICS OF
LOVE
RATS
WASTELAND
BLUE WATER
I KNOW YOUR WAYS
THE LETTER
DRUGS
ALL MY STEPS
NOT JUST WORDS
BLUE TEARS
HEAVEN AND HELL
OLD KINDA SUMMER
TANGLED
SQUARE
DIAMONDS

Για τους εραστές των ήχων και μελωδιών των L.COHEN, T.WAITS, J.CASH, N.CAVE, είναι απλά… πανδαισία! Ο ήχος στο Ghetto ήταν απίστευτα καλός από όποιο σημείο και να ήθελες να σταθείς και αυτό το αναφέρω γιατί, το club είναι ένας πραγματικά ονειρεμένος χώρος για live, νεοκλασική αίθουσα με μακρόστενη δομή με πατάρι-εξώστη σε κυκλική μορφή δίνοντας σου την ευκαιρία να βλέπεις και να ακούς από παντού, και μην αναφερθώ στην διακόσμηση του χώρου… απλά τέλεια! Η ατμόσφαιρα πολύ δροσερή και χωρίς να αισθανθείς ούτε για ένα λεπτό ασφυξία ή ζέστη. Οι θαμώνες ήταν σίγουρα πάνω από 200 αλλά και να ήθελαν να μπουν κι άλλοι νομίζω πως θα ήταν αδύνατον καθότι ο χώρος ήταν γεμάτος με όλη την έννοια της λέξης! Πάρα πολύ ζεστοί, με θετική αύρα και δίψα να ακούσουν και την παραμικρή νότα, κάνοντας την μπάντα να νιώθει όχι μόνο πολύ άνετα αλλά να ευχαριστεί ξανά και ξανά για την υποδοχή και την φιλοξενία. Κόσμος πραγματικά από όλες τις ηλικίες ήταν εκεί και τραγουδούσαν τον κάθε στίχο, κάνοντας την ζεστή κατά τα άλλα νύχτα της Κωνσταντινούπολης πιο μαγευτική μα ακόμα και πιο underground. Εύχομαι το ίδιο να έγινε και εδώ και αλήθεια θέλω να το μάθω.

www.myspace.com/theblackheartprocession
theblackheartprocession
.com

Ελένη Λιβεράκου

731