CHUPACABRAS: "Incivilta"

Chupacabra, είναι η ονομασία που έχει δοθεί από διάφορους λατινοαμερικάνους σε ένα ουσιαστικά αγνώστου προελεύσεως είδος ζώου, το οποίο φέρεται να έχει το κακό συνήθειο να πίνει αίμα άλλων ζωντανών, με ιδιαίτερη προτίμηση στις κατσίκες. Για την ακρίβεια, στα ισπανικά, “chupar” σημαίνει “ρουφάω” και “cabra”, “κατσίκα”. Κατσικορουφήχτρα λοιπόν…

Φυσικά η επιστήμη θεωρεί τα chupacabras ως έναν ακόμη αστικό μύθο. Πέρα λοιπόν από φανταστικά ζώα, οι Chupacabras είναι μια παρέα ιταλών η οποία ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία το 1997. Το 2007 η μπάντα βγήκε πρώτη σε ένα διαγωνισμό της Heineken, κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στο Heineken Jammin’ Festival, παίζοντας μάλιστα την ίδια ημέρα με τους Iron Maiden, Slayer, Stone Sour και Mastodon. Πέρα από αυτό, δεν έχουν κάνει άλλα βήματα εκτός Ιταλίας και αυτό φαντάζομαι οφείλεται στην εμμονή του group στο να τραγουδάει στη μητρική του γλώσσα. Εκεί λοιπόν που είχα γυαλίσει το φτυαράκι μου για να στολίσω ποικιλοτρόπως το σχήμα, αναγκάστηκα να το βάλω στη θήκη του. Ναι, η αλήθεια είναι πως τα ιταλικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό ώστε να τα προσπεράσω. Ίσως να φταίει το ότι μου θυμίζουν αρκετά τους Pro Pain, στους οποίους έχω αδυναμία. Όπως και να έχει το Incivilta” είναι ένας crossover δίσκος με όλα εκείνα τα κοινωνικοπολιτικά στοιχεία που χρειάζονται ώστε να ακούγεται οργισμένος και συνάμα ώριμος. Και το γεγονός ότι οι Chupacabras δείχνουν να ψάχνονται περαιτέρω μουσικά, ξεφεύγοντας ενίοτε από τα πλαίσια του συμβατικού hardcore, είναι ένα πολύ μεγάλο συν. Εάν δε, το γυρίσουν και στα αγγλικά, θα κερδίσουν πολύ περισσότερους οπαδούς!


424

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.