MORS SUBITA: “Into the Pitch Black”

Οι Φινλανδοί Mors Subita (μτφ “ξαφνικός θάνατος”) επανέρχονται με το τρίτο τους full length, τρία χρόνια μετά την τελευταία δουλειά τους, παίρνοντας και πάλι τον χρόνο τους, προκειμένου να συνεχίσουν την καλή πορεία τους.

Το μελωδικού τύπου θρασοντεθάδικο metal τους, ποτίζει τους τοίχους και γεμίζει το δωμάτιο με μεστές και μοντέρνες συνθέσεις, δικαιολογώντας πλήρως τα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στις δουλειές του group. Με στόφα κι ωριμότητα, το κουαρτέτο ταλανίζει το πεντάγραμμο με τις ευρείας (ακραίας) γκάμας επιρροές τους και δημιουργεί ένα γλυκόπιοτο δισκάκι που πολλά σύγχρονα συγκροτήματα εξ Αμερικής θα ζήλευαν να έχουν στη φαρέτρα τους. 

Γεμάτη παραγωγή, σκαλωτικές τεχνοτροπικές διαθέσεις, μελωδικές γραμμές που φέρνουν στο νου τη Σουηδική νοοτροπία κι εξαιρετικά μπρουταλάδικα φωνητικά συντελούν σε μια αξιοπρόσεκτη δουλειά, η οποία έχει δομηθεί με μεράκι.

Το “Into the Pitch Black” αποτελεί μια ακόμη τίμια πρόταση από τους Mors Subita, οι οποίοι θαρρώ πως είναι καιρός να γίνουν ευρύτερα γνωστοί.

562

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.