PHASE: “In Consequence”

Σε αναμονή του νέου τους EP, όπως και του δεύτερου full length τους, οι Λαρισαίοι Phase προσφέρουν δωρεάν το ντεμπούτο τους, “In Consequence”, σε digital μορφή, γεγονός που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθούμε εκ νέου με το εν λόγω album.

Όχι, δεν πρόκειται για επανακυκλοφορία ακριβώς, απλά μετρώντας πλέον τρία χρόνια από την πρώτη έκδοσή του, η μπάντα μέσω του προαναφερθέντος “giveaway” μας υπενθυμίζει γιατί εξ αρχής συγκέντρωσε τόσες πολλές θετικές κριτικές προς το τέλος του 2010.

Η ενός λεπτού εισαγωγή του δίσκου αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για μια σειρά εμπνευσμένων συνθέσεων, μπολιασμένων με λογής ethnic στοιχεία, ψυχεδελικά περάσματα, ανατολίτικους ρυθμούς, prog ανησυχίες και (φυσικά) rock χροιά.

Μια ακόμη περίπτωση δηλαδή όπου οι ταμπέλες δε βρίσκουν εύκολα θέση σε μια περιγραφή και η rock μουσική περιβολή δε μπαίνει σε κάποιο καλούπι, αλλά αντίθετα, το σπάει και επιλέγει πολλαπλές ηχητικές προσεγγίσεις, διατηρώντας πάντα μια βάση, ένα κέντρο, από όπου ξεκινάνε όλα.

Είναι στιγμές που θαρρείς πως οι Ozric Tentacles συναντούν τους Porcupine Tree, άλλες όπου οι The Tea Party και οι Antimatter σου χαμογελούν και σου κλείνουν το μάτι, ενώ οι επιρροές της μπάντας εκτείνονται από τους Pink Floyd μέχρι τους Massive Attack.

Αγαπημένες στιγμές τα “The Smile”, “Perdition”, “Transcendence”, “Hypoxia” και “Next Illusion to Fade”, σε μια δουλειά που υπό άλλες συνθήκες (aka αν προερχόταν από το εξωτερικό), θα έχαιρε μεγαλύτερης αναγνώρισης. Είναι δεδομένο πως άπαξ και συνεχίσουν έτσι οι Phase, το “In Consequence” θα είναι ένα από αυτά τα album κατηγορίας “μα γιατί δεν το είχαμε χαμπάρι νωρίτερα;”

Πλέον, έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε σε digital μορφή! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πια!

Αποκτήστε το, πατώντας εδώ!

502

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.