DRAP: “Rotten Till Allt Ont”

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της εταιρείας για τους Σουηδούς Drap χάρηκα όταν είδα ότι πρόκειται για συνδυασμό crust punk και death metal εφόσον πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου υβρίδια, είτε μιλάμε για καταστάσεις Martyrdod είτε για φάσεις πρώιμων Disfear και μεσαίας περιόδου Entombed.

Τελικά έπρεπε να κρατάω μικρό καλάθι, αφού αυτό που εννοούσε η εταιρεία είναι death metal παραμόρφωση και απλοϊκά riff πάνω σε τούπα-τούπα blast, κοινώς συγχαρητήρια, ανακαλύψατε το grind.

Βέβαια είναι άδικό να κατηγορούμε το γκρουπ για τις μαλακίες της εταιρείας, οι ίδιοι άλλωστε κατόπιν ψαξίματος βγάζουν τις grind καταβολές τους πρώτη μούρη και δε λένε παπατζιλίκια για να γεμίζουν το βιογραφικό, και κρίνοντας τους σαν μια τέτοια μπάντα, τα τυπάκια σπέρνουν.

Το “Rotten Till Allt On” είναι ένα ερωτικό γράμμα στο grind των 90s, πριν η σκηνή πάρει περίεργα μανιτάρια και γίνει “το καμός”, πριν την Relapse, τους Nasum και τους Pig Destroyer δηλαδή. Όσοι παρακολουθούσατε την τότε φάση ξέρετε τι σημαίνει αυτό, παρά το μεταλλικό περιτύλιγμα εδώ έχουμε να κάνουμε με μια punk κυκλοφορία στην ουσία. Extreme Noise Terror, Assuck, Phobia, λίγο d-beat, λίγο speed, πέτσινο με καρφιά και το ζόμπι μου.

Βρώμικο, ογκώδες και πάνω απ’ όλα τσαντισμένο, μπορώ να πω ότι καιρό είχα να απολαύσω τόσο πολύ grind δίσκο, η αλήθεια είναι πως όσο και να λατρεύω την “πυροβολημένη” σύγχρονη grindcore κοινότητα αυτός ο back to basics αταβισμός μου είχε λείψει λίγο. Σίγουρα όχι για όλους, αλλά οι γνωστοί-άγνωστοι με το ολοκαύτωμα στο κεφάλι να περάσουν να πάρουν το ηχητικό Viagra τους.

473

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.