DAVID ROBERTS: “All Dressed Up”/ “Better Late Than Never”/ “The Missing Years”

“All Dressed Up”
Είμαι υπέρμαχος της κουβέντας: “κάθε τι σπάνιο θα επανακυκλοφορήσει κάποια στιγμή”. Στην προκείμενη, το πανσπάνιο άλμπουμ “All Dressed Up” του Καναδού David Roberts που είχε επα­να­κυ­κλο­φο­ρή­σει το 2007 στην Ιαπωνία και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι οπαδοί της west coast σκηνής (είμαστε αρκετοί εκεί έξω), το είχαν προμηθευτεί με κάθε νόμιμο ή άλλο τρόπο, καθώς αποτελεί έναν από τους “ακρογωνιαίους λίθους” του ιδιώματος.

Συμμετέχουν οι παικταράδες των Toto (Steve Lukather, Jeff Porcaro, Mike Porcaro) και ο David Foster (Καναδός μου­σι­κο­συν­θέ­της, παραγωγός, τραγουδιστής και μαέστρος σε μπάντες όπως Skylark, Attitudes, Airplay, Ronnie Hawkins & The Hawks ή σόλο καλλιτέχνες όπως οι Andrea Bocelli, Céline Dion, Mariah Carey, Charice Pempengco, Gloria Estefan, Nsync, Neil Diamond, Whitney Houston, Cher, Kenny Loggins, Prince, Chicago, Earth Wind and Fire, Chaka Khan, Barbra Streisand, Donna Summer, Kenny Rogers, Boz Scaggs, Olivia Newton-John, Madonna, Michael Jackson, Janet Jackson, Beyonce Knowles, Destiny’s Child, The Bee Gees, Bryan Adams, Christina Aguilera ουφφ….). Επίσης συμμετέχουν ο Bill Champlin (Αμερικάνος “τα πάντα όλα” στους Chicago), o Tom Kelly (ομότεχνος των προηγούμενων και εσχάτως τιμηθείς με την είσοδο του στο Songwriters Hall of Fame in 2011), οι οποίοι όλοι οι παραπάνω ανεβάζουν το δίσκο στα ουράνια. Ξεχωρίζουν με το πρώτο άκουσμα τα “All In The Name Of Love” και “Someone Like You”. Αγοράστε το πριν το ψάχνετε στα σπάνια….

David_Roberts_Better_Late

“Better Late Than Never” to Earth

Το  “Better Late Than Never” είναι η δεύτερη κυκλοφορία του συμπαθούς Καναδού μετά από 26 χρόνια έγραψε αρκετές επιτυχίες για άλλους, αλλά τώρα που αποφάσισε να κυκλοφορήσει για πάρτη του, μας ταξιδεύει πίσω σε ένα όμορφο ταξίδι στα 80’ς όταν οι Airplay και οι Maxus έκαναν κουμάντο στα westcoast πέλαγα.

Eδώ συμμετέχουν πάλι ένας λόχος ικανότατων μουσικών που τα εύσημα τους θα καταλάμβαναν τον περιορισμένο χώρο της μουσικοκρικής και θα ήταν αφορμή για τον αγαπητό Φ.Μ να στενοχωρηθεί και να κάμει δριμείες παρατηρήσεις. Τους παραθέτω απλά για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και αναζήτηση: Michael Landau, Brent Mason, J.T. Corenflos,Fred Mollin, Mike Baird, Shannon Forrest,Abraham Laboriel Sr., Larry Paxton,Greg Mathieson, Pat Coil,Luis Conte,Fred Mollin, Tim Buppert, Lyle Gudmunsen… Καλύτερα ακούσματα για τα δικά μου γούστα τα “Be Gentle With My Heart” και το ομώνυμο, Better Late Than Never. Μετά από 26 χρόνια ο τίτλος είναι τυχαίος; Δε νομίζω…

David_Roberts_The_Missing

“The Missing Years”

Για να έρθει το “The Missing Years” και από κει που ψάχναμε με το φανάρι την επανακυκλοφορία του “All Dressed Up”, είχαμε στα 2008 διπλή κυκλοφορία.Tούτη εδώ όμως περιέχει demo εκδοχές συν­θέ­σεων που έγιναν στο πέρασμα των χρόνων και ακούγοντας καταλαβαίνει κα­νείς ότι συντέθηκαν στα τέλη των 80’ς έως τα μέσα των 90s. Αν και πρόκειται για demo εκτελέσεις θα μπορούσαν να ακούγονται καλύτερα και περισσότερο περιποιημένα, όμως η μαγεία υπάρχει και σε αυτήν την ακατέργαστη κυκλοφορία. Εκτιμήστε τα έστω και έτσι. Το westcoast στις καλύτερες στιγμές του… Ποιος μας κάνει το δώρο; Η Avenue Of Allies, να’ ναι καλά….

Νότης Γκιλλανίδης

439