WRONG: “Wrong”

Κι ο φόρος τιμής στα 90s συνεχίζεται ακάθεκτος, μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται περί ατμοσφαιρικού ή παλιομοδίτικου death και doom metal.

Οι Wrong, οι οποίοι αποτελούνται από πρώην μέλη των Torche και Baroness, λένε ότι κάνουν μια αναδρομή στο grunge και το εναλλακτικό metal που μεσουρανούσε πριν από 20 (και βάλε) χρόνια. Στην πραγματικότητα μόνο grunge δεν παίζουνε (άσε που σαν ταμπέλα το grunge είναι από αμφιλεγόμενη έως μούφα) ενώ παρότι ο ήχος είναι όντως μεταλλικός, metal δεν τον λες.

Το “Wrong” είναι μια πολύ ευχάριστη μίξη 90s στριφνού και γκρουβάτου noise/hardcore με βασική επιρροή τους υπέρτατους Unsane, παντρεμένους πάντα με το πιο σύγχρονο γκάζι των Coliseum, ενώ παίζει πολύ φλερτ με τους Big Black και κάπου προς το τέλος με τον κοφτό ήχο των πρώιμων Helmet, το όλο σύνολο δε βρωμάει Amphetamine Reptile και τις εποχές που το Headbanger’s Ball έπαιζε όλη μέρα μπάντες με παραγωγή Steve Albini. 

Προσωπικά αυτό το δισκάκι με έφτιαξε αρκετά, όχι μόνο γιατί είμαι λάτρης του εν λόγω ήχου, αλλά και επειδή μια τέτοια κυκλοφορία από την Relapse σημαίνει ότι ενδεχομένως τους επόμενους μήνες όλο και κάποιοι πιτσιρικάδες θα βγουν από δισκάδικα κρατώντας αντίτυπα των “Meantime” και “Occupational Hazard” στα χέρια. Πέρα όμως από το φόρο τιμής το άλμπουμ στέκεται και μόνο του, και καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται για τα σκοτεινότερα και πιο θορυβώδη μονοπάτια του παλιού hardcore και noise rock να ρίξουν ένα  τσεκάρισμα.

453

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.