ISSA: “Can’t Stop”

Η Issa κατάγεται από τη παγωμένη Νορβηγία και τα τελευταία χρόνια, και μετά από δύο πραγματικά πολύ καλά άλμπουμ, δικαίως χαρακτηρίζεται μια από τις κορυφαίες female τραγουδίστριες στην μελωδική ροκ σκηνή.

Το ντεμπούτο της “Sign Of Angels” έκανε αίσθηση και το επόμενο της βήμα αν και δεν έφτασε το επίπεδο του πρώτου, ήταν ένα καλό και σφιχτοδεμένο άλμπουμ με κάποιες δυνατές στιγμές. Οι συγκρίσεις με αστέρες τύπου Celine Dion και Amy Lee μάλλον υπερβολικές μπορεί να θεωρηθούν αφού η συμπαθέστατη Issa έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την καταξίωση. Η μουσική της είναι μια μίξη από melodic rock/AOR των 80’s με μια πιο “φρέσκια” προσέγγιση με έμφαση στις μελωδίες και στις δυνατές ενορχηστρώσεις.

Για το νέο της πόνημα που τιτλοφορείται “Can’t Stop”, η Issa στρατολογεί τους γνωστούς Alessandro Del Vecchio στα πλήκτρα και Mario Percudani στις κιθάρες και μας προσφέρει ακόμη ένα άλμπουμ που θα ικανοποιήσει κάθε οπαδό της αλλά και κάθε οπαδό του σύγχρονου μελωδικού ήχου. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που περιέχει διασκευές κλασσικών μελωδικών rock ασμάτων (Atlantic/Mark Free/21 Guns κ.α.) στα οποία η Issa δίνει το δικό της στίγμα και καταφέρνει να τα κάνει “δικά” της.

Το ομώνυμο κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ είναι πραγματικά εκπληκτικό! Μελωδία και συναίσθημα σε πρώτο φόντο και μια Issa να “κεντάει” με την φωνή της! Στα highlights του άλμπουμ συγκαταλέγονται το ρυθμικό pop-rock άσμα “Wherever You Run”, το αγαπημένο μου “If You Ever Fall” και η εκπληκτική ερμηνεία της στο “Do You Ever Think Of me”! Ωραίες ερμηνείες, πάθος, συναίσθημα που σε παρασύρει σε ένα άλμπουμ που μπορεί να μην έχει “φρέσκιες” συνθέσεις όμως έχει όλα τα υπόλοιπα που το κάνουν απαραίτητο για κάθε οπαδό της melodic rock/AOR σκηνής των 80’s, 90’s!

459