ALLOCHIRIA: “Commotion”

ALBUM

Είδος: Post Sludge/Black Metal
Εταιρεία: Venerate Industries
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Απριλίου 2023

Μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, ξαφνικά μου ήρθε ένα μήνυμα και διαβάζω “Βαγγέλη δες το mail σου και μη φωνάξεις γιατί είσαι στη δουλειά”. Έτσι ξεκινά όμορφα η μέρα λοιπόν, έχοντας στο inbox σου το καινούργιο album των Allochiria πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο άρθρο μου, στιγμές σαν κι αυτή είναι μία ακόμα επιβράβευση των ατελείωτων ωρών που έχουμε περάσει μπροστά στον υπολογιστή. Κάθε λέξη που διαβάζεις στο: “Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε το album που θα κυκλοφορήσουμε”, μεγαλώνει κι άλλο το χαμόγελο! Οι Allochiria μέσω της Venerate Industries πλέον, θα κυκλοφορήσουν το “Commotion” στις 23 Απριλίου, το οποίο αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία του σχήματος και διαδέχεται το “Throes” του 2017.

Οι Allochiria με μόλις 3 κυκλοφορίες έχουν καταφέρει να γίνουν από τα πιο σεβαστά ονόματα στην ελληνική σκηνή και με μικρά αλλά σταθερά βήματα αρχίζουν και αναγνωρίζονται στην Ευρώπη. Η συνταγή της επιτυχίας και της αναγνώρισης που χαίρουν είναι ότι δεν έχουν συνταγή. Κάνουν αυτό που λέει η καρδιά τους και σε δημιουργικό και σε κοινωνικό επίπεδο, δηλώνουν παρόντες και έχουν κοινωνικές ευαισθησίες χωρίς να χαρακτηρίζονται ως “πολιτική” μπάντα. Είτε τους δεις να παίζουν σε μία κατάληψη ή έναν αυτό-οργανωμένο χώρο, είτε να εξαπολύουν μαύρες μελωδίες σε μία μεγάλη σκηνή, είναι η μπάντα που θα καταφέρει να μεταδώσει αυτό που θέλει με 2 λέξεις, με ένα νεύμα, ανάμεσα στο κοινό (για τη Zackie). Όταν μιλάμε για ένα τέτοιο σχήμα, η ανακοίνωση και μόνο της κυκλοφορίας ενός νέου album είναι γεγονός.

Στο προηγούμενο album “Throes”, οι Allochiria τίμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το post-sludge και υπήρχαν ατμοσφαιρικά σημεία και στη μελωδία και στη φωνή (Counting Fives), τα οποία μου έδιναν την εντύπωση ότι το επόμενο βήμα του σχήματος θα είναι σαν την εξέλιξη των Amenra, δηλαδή θα εισάγουν περισσότερα “καθαρά” φωνητικά και μελαγχολικές μελωδίες. Το “Commotion” είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που φανταζόμουν.

Στο “Commotion” οι Allochiria κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια τις πιο σκοτεινές γωνίες της δημιουργικότητας τους. Τα growl φωνητικά έγιναν πιο brutal και τα ουρλιαχτά απόκοσμα, ανίερα και απεγνωσμένα. Σε μουσικό επίπεδο, αν και σε γενικές γραμμές το συγκρότημα έχει κρατήσει το χαρακτήρα του, βρίσκουμε τις κιθάρες να είναι αρκετά πιο βαριές και σκοτεινές, αλλά φανερά πιο up-tempo από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Αν λέγαμε ότι στα προηγούμενα album η μουσική κοιτούσε προς το post-metal και τις πιο doom στιγμές του sludge, στο “Commotion” έχει πάρει ξεκάθαρη θέση προς το Post Black Metal. Με λίγα λόγια το “Commotion” είναι ένα Post Black Metal διαμάντι.

Είναι απορίας άξιο πως τα μέλη των Allochiria μένουν σε διαφορετικές χώρες και καταφέρνουν να βγάζουν ένα album το οποίο έχει κάνει άλματα μπροστά. Ίσως τελικά αυτό τους πεισμώνει και φέρνουν στο συγκρότημα τις διαφορετικές εικόνες και βιώματα που έχουν. Έχουμε δει πολλά συγκροτήματα να προσπαθούν απεγνωσμένα να εξελίξουν τον ήχο τους αλλά τελικά να μην πείθουν. Οι Allochiria, για ένα ακόμα album δεν έχουν συνταγή επιτυχίας, αλλά έμπνευση, ψυχή, συνέπεια και δεν προσπαθούν να πείσουν αλλά σε καλούν να πάρεις μέρος στην μαύρη γιορτή τους.

Official Site: https://allochiria.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Allochiriatheband
Instagram: allochiria.the.band

756

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 125 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.