MASERATI+MISUSE: ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 @ AN CLUB

Ακολουθεί Δελτίο τύπου.

MASERATI+MISUSE: ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 @ AN CLUB (Σολωμου 13-15, Τ.Κ. 10681, Αθήνα)

Η Venerate Industries και οι Psychograndmamas παρουσιάζουν ζωντανά τους::  MASERATI + MISUSE

TΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 10€

ΤΑΜΕΙΟ: 15€
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ INTERNET – ΑΘΗΝΑ: http://maseratiathens2013.eventbrite.com/

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ  /  ‘Εναρξη 22:00 μμ

Σπάνια δίνεται στο ελληνικό κοινό η ευκαιρία να απολαύσει επί σκηνής μία μπάντα όπως οι MASERATI. Oι post-space rockers από την Athens, Georgia αναβιώνουν έναν ήχο του παρελθόντος, φιλτράροντας τις επιρροές τους από kraut-rock και την ηλεκτρονική ψυχεδελική μουσική κι υπό ένα rock ‘n’ roll πρίσμα και dance – psych ηχόχρωμα, προσφέρουν μία συναρπαστική μουσική εμπειρία.
Μπορεί ο απροσδόκητος θάνατος του drummer τους Jerry Fuchs τον Νοέμβριο του 2009 να έδωσε την εντύπωση ότι MASERATI θα τερμάτιζαν πρόωρα την πορεία τους (Οι LCD SOUNDSYSTEM αφιέρωσαν το “This Is Happening” στη μνήμη του), η κυκλοφορία του “Pyramid Of The Sun” όμως που ακολούθησε αμέσως μετά διέψευσε τους πάντες. Είναι όντως ελάχιστες οι φορές που μία μπάντα καταφέρνει όχι μόνο να συνέλθει από ένα καίριο χτύπημα της μοίρας, αλλά και να προχωρήσει ακόμα ένα βήμα παραπέρα τη δημιουργική της πορεία και αυτό επαναλήφθηκε στο πρόσφατο “Maserati VII”.
Ενώ οι επιρροές τους φαίνονται να προέρχονται από δουλειές των Tangerine Dream, Jean Michel Jarre, Pink Floyd και Can, οι MASERATI, δεν ακολουθούν τη όποια πεπατημένη του prog/analogue synth instrumental rock αλλά αντιθέτως αποδεσμεύονται από τα keyboards και κάτω από τόνους delay και τσιτωμένου groove από drums και μπάσο δημιουργούν ένα soundtrack-ικό jam όργιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως psychedelic arena rock. Με εντελώς rock παίξιμο, μοντέρνα αισθητική και χωρίς να εξαλείφεται η electronica χροιά τους, οι MASERATI θα εμφανιστούν ζωντανά για δεύτερη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του An club στις 28 Μαρτίου.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι MISUSE, μία από τις αντιπροσωπευτικότερες εγχώριες μπάντες του ευρύτερου post-rock ήχου, οι οποίοι είχαν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση όχι μόνο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2008 αλλά και με τις ζωντανές τους εμφανίσεις, εκ των οποίων σε μερικές από αυτές άνοιξαν για μπάντες όπως οι MOGWAI, A SILVER MOUNT ZION, PIANO MAGIC και CRIPPLED BLACK PHOENIX. H κυκλοφορία του δεύτερού τους album με τίτλο “April” τους βρίσκει να φλερτάρουν με loops και sequencers προσδίδoντας μία πιο ηλεκτρονική χροιά στον ήχο τους διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον post-rock ορίζοντά τους.

112