ELECTRIC CALLBOY: “Tekkno”

ALBUM

Είδος: Electronicore
Εταιρεία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2022

Έχετε βρεθεί ποτέ σε αίθουσα γυμναστηρίου στα 90s όπου λάμβανε χώρα aerobic; Εγώ ναι.
Με τον κίνδυνο να φανώ ματάκιας να εξηγήσω πως απλά περίμενα τη σειρά μου για προπόνηση πολεμικής τέχνης (που γρήγορα παράτησα). Εκείνη η EDM που τόσο είχε ξεχειλώσει τα ηχεία κάθε γυμναστηρίου (ίσως ακόμα, απλά έχω να μπω δεκαετίες σε ένα για να ξέρω), μου την έδινε στα νεύρα και ξαφνικά πολλά χρόνια μετά, ακούω κάτι που φέρει τα στοιχεία της παράληλα με την αγαπημένη μου μουσική. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν με απωθεί αυτή η πρόσμιξη της με το metal. Αλλά ας πατήσουμε το rewind.

Οι Γερμανοί Electric Callboy από το 2012 ως σήμερα έχουν προσφέρει έξι δίσκους (παρόντος συμπεριλαμβανομένου) του λεγόμενου electrocore. Παίρνοντας τη σκυτάλη ενδεχομένως από τους Enter Shikari, πετούν τους Asking Alexandria μέσα σε κάποιο dance club, ώσπου να τους αρέσει αυτού που ακούνε. Έχοντας ακούσει κάποιες από τις προηγούμενες δουλειές τους, ομολογώ πως πλέον έχουν ρουφηχτεί από την κινούμενη άμμο της electropop και η αγριάδα έχει κρυφτεί λίγο για χάρη του mainstream ήχου, αλλά όταν επανεμφανίζεται είναι εκρηκτική.

Λογικά οι μεταλλάδες και ειδικά οι metalocorers, έχουν ήδη περάσει με γυαλόχαρτο τους σταυρούς όπου θα τους καρφώσουν για προδοσία, αλλά αν βγάλουν τις παρωπίδες και αφεθούν στο να απολαύσουν τη μουσική παρωδία των EC, τελικά θα καταλάβουν πως δεν είναι απαραίτητα κακή. Σκοπός τους είναι μάλλον η εύκολη διασκέδαση, ο χαβαλές και η εκτόνωση, φυσικά δεν υπάρχει βαθύ στιχουργικό νόημα, όμως η μουσική δεν είναι για να πατήσεις το πεντάλ.

Εγκυκλοπαιδικά, τα τελευταία 2 χρόνια συνέβησαν αρκετά πράγματα που άλλαξαν την ιστορία της μπάντας, αρχομένης της αλλαγής ονόματος από Eskimo Callboy σε Electric Callboy, όταν φίλοι της μπάντας τους ειδοποίησαν πως το Εσκιμώος είναι η υποτιμητική περιγραφή της φυλής Ινουίτ. Δεύτερον, η αλλαγή πίσω από τα βασικά φωνητικά με την έλευση του Nico Sallach (To The Rats And Wolves) στη θέση του Sebastian “Sushi” Biesler. Τρίτον, η υποψηφιότητα τους για εκπροσώπηση της Γερμανίας που τελικά δεν κατέληξε θετικά, αν και όπως έχει η πάει η φάση, θα στεφόντουσαν φαβορί. Καταρχάς θεωρώ ότι το νέο όνομα ταιριάζει πολύ περισσότερο στον ήχο τους και τους δίνει λίγο κύρος παραπάνω, μιας που εκτός αυτού και της εξαιρετικής παραγωγής, δεν φαίνεται να παίρνουν τους εαυτούς τους και πολύ “στα σοβαρά”. Μας χαλάει ο χαβαλές όμως;

Οι Electric Callboy είναι ένα συγκρότημα για πολύ ανεκτικούς ακροατές, αφού αν είσαι “Dancer” θα τρομάξεις από τις κραυγές τους, αν είσαι μεταλλάς ίσως να ανοίξεις ψυγείο ψάχνοντας γιαούρτι. Παρόλα αυτά η δημοτικότητα τους έχει πάει στα ύψη και η παραμονή τους για δεύτερη κυκλοφορία στη Century Media, δεν είναι τυχαία.

Για να μην σας κουράζω, το “Tekkno” είναι το κατάλληλο ακρόαμα για άσκηση και γρήγορο περπάτημα ή για κάποια ανοικτή συναυλία, όπου techno dance και walls of death μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες, ούτε για όλες τις διαθέσεις. Και ενώ η διάθεση της μπάντας είναι η αυτοκοροϊδία, αυτό που κάνουν είναι ξεχωριστό και όχι άσχημο σαν αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι πως αύριο το πρωί που θα πίνω καφέ, θα σκεφτώ “Τι έγραψα, ρε;” και όσο η καφεΐνη δρα, θα αντικρούω εαυτόν λέγοντας “Όχι ρε, καλά τα λέω”. Ίσως το ίδιο πάθαιναν αρχικά και οι Electric Callboy. Μαλάκες, μπερδεύτηκα!

Official Site: https://www.electriccallboy.com/
Facebook: https://www.facebook.com/electriccallboy/
Instagram: https://www.instagram.com/electriccallboy/
Twitter: https://twitter.com/electriccallboy

554

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.