KROMOSOM: “Live Forever”

Αναδυόμενοι από τις στάχτες των Pisschrist και των Nuclear Death Terror, οι Αυστραλοί Kromosom προσπαθούν εδώ και 3 χρόνια να φέρουν αναστάτωση στα αυτιά και στα μυαλά των ακροατών τους με το λυσσαλέο τους crust punk- d-beat το οποίο κινείται στα όρια του noise.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 δουλειές (ένα EP και δύο 7”) και η Southern Lord αποφάσισε να συλλέξει όλα τους τα κομμάτια και να τα τοποθετήσει σε ένα CD με την ονομασία “Live Forever”.

Ο ήχος παρά το mastering που έχει υποστεί παραμένει ακραία σάπιος και από το πολύ distortion στις κιθάρες δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις λεπτομέρειες και βασίζεσαι στα απολύτως απαραίτητα. Ωμότητα στα όρια του ανεκτού. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν αποκρουστικά αλλά συμβαδίζουν απόλυτα με την ωμότητα και την φιλοσοφία μιας crust και δη μίας ακραίας punk κυκλοφορίας.

Τα 15 κομμάτια που περιέχονται στο Live Forever συνολικής διάρκειας λίγο περισσότερο από 20 λεπτά θα βρουν σίγουρα κάποια θετική απήχηση στους φίλους των Discharge και Mob 47 χωρίς παράλληλα να ξετρελάνουν κανέναν. Δεν μπορώ να πω, και feeling γαμάτο υπάρχει και οι συνθέσεις στέκονται αξιοπρεπέστατα αλλά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο σημείο που να κάνει αυτήν την κυκλοφορία να κάνει το βήμα πάνω από την μετριότητα (συνθετικά τουλάχιστον).

Προσωπικά το γούσταρα το “Live Forever” γιατί βγάζει μία live αισθητική και μία ωμότητα και σαπίλα μακριά από της μοντέρνες “punk” κυκλοφορίες του σήμερα. Επίσης κομμάτια όπως τα “Chaos Night” και “Swine Control” με ξεσήκωσαν και μου τίναξαν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το “Live Forever” ανήκει σε μία άλλη εποχή. Αν ανήκει στο σήμερα τότε δεν έχει κανένα κοινό σημείο με αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 20 χρόνια. Αποκλειστικά για φίλους του θορύβου και των καταστροφών!

523

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.