JOAKEM: “Mind Matter”

Η Ελληνική “αντεπίθεση” (πιο συγκεκριμένα, Κυπριακή) στο χώρο του progressive metal, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Οι Joakem με το “Mind Matter”, ήρθαν ν’ “ανεβάσουν” και ποσοτικά και ποιοτικά το επίπεδο της Ελληνικής progressive σκηνής.

Οι Joakem, είναι μία “one man band”, που λέμε. Ο Κύπριος Joakem, έχει αναλάβει τα πάντα, από συνθέσεις, φωνητικά, έως και την ενορχήστρωση του ντεμπούτου album “Mind Matter” και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών αρκετά ψηλά.

Ο Joakem, κινείται ηχητικά στον progressive χώρο, με αρκετά πιο heavy ρυθμό και με εξαιρετική τεχνική. Βασιζόμενος μεν, στο progressive μοντέλο των “πατέρων” του είδους Dream Theater, χωρίς να αντιγράφει αλλά να προσαρμόζει το δικό του μουσικό ύφος, πετυχαίνει ένα ενδιαφέρον και εύηχο αποτέλεσμα.

Το album, είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός 8 κομματιών που δεν υπολείπονται σε  “progressive-ίλα”, τεχνική και heavy ύφος από πολλά άλλα albums μεγάλων του είδους. Ακόμα και το εξώφυλλο του δίσκου (τρομερή δουλειά, εδώ που τα λέμε!), εξωτερικεύει τη μουσική ψυχεδέλεια των συνθέσεων. Πώς αλλιώς θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις  κομμάτια όπως τα “Illusory”, “Resurgence” και “Departure”, αν όχι ψυχεδελικά;

Το “The Path”, παίζει το ρόλο του οδηγού σε αυτό το progressive μονοπάτι που σε πηγαίνει ο Joakem, με την εξαιρετική τεχνική και την ενεργή συμμετοχή των πλήκτρων. Είναι σα να σου λέει, οι Joakem παίζουν αυτό εδώ ακριβώς και εσύ δεν έχεις παρά να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις στο μονοπάτι τους. Το “A Peaceful Place”, με τη χρήση των brutal φωνητικών, είναι η πιο “μοντέρνα” εκδοχή της μπάντας.

Νομίζω ότι ο Joakem με αυτή την κυκλοφορία, ανέβασε τον πήχη πάρα πολύ. Ίσως οι ικανότητές του, τού δίνουν το δικαίωμα αυτό και για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ο καιρός γαρ εγγύς, αλλά μέχρι τότε, εμπιστευτείτε το αυτί σας και δε θα προδοθείτε. Job’s done Joakem…

https://www.facebook.com/joakemmusic/

603

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.