DETH CRUX:”Mutant Flesh”

Μετά το ντεμπούτο τους το 2015 με το EP:”Pears of Anguish”, οι L.A deathrockers  Deth Crux,επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος παρουσιάζοντας μας το πρώτο τους ολοκληρωμένο album τους το “Mutant Flesh”.

Πρωταρχικά διαπιστώνουμε ένα εξώφυλλο υψηλής αισθητικής το οποίο έχει επιμεληθεί ο Farron Loathing, με artwork που  δένει άρτια με το μοντέρνο gothic punk rock που έχουν οραματιστεί οι Deth Crux.

To album διαθέτει μια αύρα ερωτική και παράλληλα σαδιστική, μια οπερατική ατμόσφαιρα μέσα από μια occult  παραγωγή  που είναι βουτηγμένη  σε ένα δελεαστικό σκοτάδι που σε ρουφά όλο και πιο βαθιά.

Στα παραπάνω σημαντικό ρόλο παίζουν οι επιρροές του συγκροτήματος αφού εδώ έχουμε μια συνάντηση των Bauhaus και των Christian Death. Oι περσόνες των Peter Murphy και του Rozz Williams στοιχειώνουν τα φωνητικά του δίσκου σιγοντάροντας τον τρόμο, τον ερωτισμό, το αίμα και το sex, το οποίο αφηγείται με εξαιρετικό τρόπο ο τραγουδιστής των Deth Crux,  Farron Loathing.

Το “Mutant Flesh”είναι ηλεκτρικά φορτισμένο με κιθάρες και κινηματογραφικά “sampler“ που δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις. Τα σαράντα λεπτά ανελέητου, βρώμικου και ολοκληρωτικού  τρόμου σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι αποκλεισμένος σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, που όποια πόρτα και να ανοίξεις δεν ξέρεις πραγματικά τι θα βρεις από πίσω.

Σίγουρα τα παραπάνω επ’ ουδενί δεν συνδέονται με την πόλη του φωτός όπως είναι το L.A. Μάλλον αυτό το album ξεπήδησε από τους χειρότερους εφιάλτες μας, μια όπερας-ωδή στην horror σκηνή, γεμάτη σκοτάδι και ωμή βία να σε αποπλανεί και να σε βυθίζει στο έρεβος με σκοπό να σου ξεσκίσει σάρκα και ψυχή. Μάλλον το L.A που οραματίζονται οι Deth Crux πίσω από τα μαύρα τους γυαλιά είναι βουτηγμένο στη διαστροφή και την σήψη, μια πόλη γεμάτη zombie και μεταλλαγμένα όντα έτοιμα να σε κατασπαράξουν.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια κινηματογραφική εικόνα καταδίωξης, ένα αστικό τοπίο γεμάτο αίματα και ωμό κρέας έτοιμο προς κατανάλωση. Η τρέλα και ο τρόμος επαναπροσδιορίζονται μεγαλοπρεπώς προκειμένου να εκπληρωθεί η ακόρεστη επιθυμία για “Mutant Flesh”.

Ένα album,παραδομένο τόσο αριστοτεχνικά αληθινό και συνάμα απειλητικό, μια αποκάλυψη σίγουρα για έμενα. Τα κομμάτια του δίσκου είναι εξαιρετικά ένα προς ένα, το deathrock στα καλυτέρα του. Εάν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια από αυτά σίγουρα θα ήταν το”Chrome Lips”και το ”Phantom Blood”. Ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον θρύλο του σαξοφώνου Bruse Lamond (Yakousa ,Corrections House), o οποίος έχει συνδράμει καταλυτικά στο συγκεκριμένο δίσκο μαζί με τον Sandford Parker (Leviathan, Woovenhand, Voivoid κτλ), ο οποίος έχει επιμεληθεί αντίστοιχα την παραγωγή και την μίξη. Πραγματικά μια εξαιρετική κυκλοφορία, που αξίζει την ακρόαση μας.

https://www.facebook.com/dethcruxofficial/

https://sentientruin.bandcamp.com/album/mutant-flesh

514

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».