STEVE N SEAGULLS: “Grainsville”

Ξέρουν οι άνθρωποι πότε να κυκλοφορούν νέο album!

Σου λέει καλοκαίρι είναι, έχουν πάει όλοι τις διακοπές τους έχουν ακούσει μέχρι και τους Gypsy Kings να διασκευάζουν το “My Way”, οπότε θα τους πιάσουμε στις καλοσύνες και θα γλιτώσουμε τα πολλά σιχτίρια!

Οι Steve N Seagulls μας έρχονται από την Φινλανδία που παρόλο που είναι κρύα χώρα, οι καλλιτέχνες τους μας ζεσταίνουν συνεχώς! Τρίτη δισκογραφική προσπάθεια για τους κυρίους αυτούς που μεταλλάσσουν γνωστά rock/metal τραγούδια σε τρόπο παραδοσιακά αμερικάνικό. Bluegrass δηλαδή! 

Αυτή τη φορά δεν τη γλιτώνουν οι Lenny Kravitz, Pantera, Kiss, Pearl Jam, Beastie Boys, Jimi Hendrix, Faith No More, ZZ Top και άλλοι, με καλές και κακές στιγμές, αλλά θρου εν θρου καλή παραγωγή. 

Σε κάποια κομμάτια φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά την έννοια διασκευή και αλλάζουν σε αργό τέμπο το “I was made for loving you”, σε αντίθεση με το “Gimme all your Lovin’” που είναι όσο πανηγυρτζίδικο πάει. 

Ενδιαφέρον στιγμές και τα “Sabotage”, “Alive”, “I’m Broken”, “Voodoo Child” και το καλύτερο είναι το “Digging The Grave”, σε ένα album που προορίζεται μόνο για ανθρώπους με υψηλή αίσθηση χιούμορ, μιας που ύμνοι της σκληρής μουσικής γίνονται παρωδία. Μπορεί το κίνητρο τους να είναι ο χαβαλές, αλλά έχουν επαγγελματισμό οι άνθρωποι και το “Grainsville” δεν έχει καμία σχέση με αντίστοιχη απόπειρα της Έφης Θώδη. Για να εξηγούμαστε!

Ιιιιιχααααααα!

562

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.