VORBID: "Mind"

Arendal, Aust-Agder, Νορβηγία, 2013.

Ο Michael και ο Marcus δημιουργούν τους Vorbid. Το 2016 διαμορφώνεται το τελικό τους line up με τους Daniel και Jonas να εισέρχονται και αυτοί στο συγκρότημα και έπειτα από μια σειρά singles και ενός EP ήρθε και η ώρα για τον παρθενικό τους ολοκληρωμένο δίσκο.

Κατάφεραν να ξεχωρίσουν παίζοντας ένα ιδιαίτερο Thrash Metal με Bay Area ήχο, άκρως τεχνικό και υψηλού επιπέδου. Συνδυάζουν μελωδίες και συνθέσεις του Progressive Metal με την ωμότητα και την ταχύτητα του Thrash.

To “Μind” μπορεί να είναι δίσκος των πέντε συνθέσεων, αλλά διαρκεί περίπου πενήντα λεπτά, είναι concept η φάση του και έτσι προκύπτει και το εξώφυλλό του. Πέντε διαφορετικές φιγούρες (άρα πέντε τραγούδια) και στην μέση ένα αθώο βρέφος. Άρα μιλάμε για έναν καθαρά Progressive Thrash Metal δίσκο με τους Vorbid να παρουσιάζουν δικός τους ήχο, ύφος, στιλ και τρόπο παιξίματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πήραν την τέταρτη θέση στο Global Battle of the Bands.

Πολλά και διαφορετικά τα riffs που συναντά κανείς ανάμεσα στα κομμάτια, εναλλαγές στο ύφος, παρανοϊκά σόλο που στροβιλίζονται στο μυαλό, δισολίες για παράφρονες και μια φωνή που πηγάζει από τα βάθη της κολάσεως.

Είναι ένας ώριμος δίσκος που παρά τα πέντε μόνο τεμάχιά του, σε κρατάει καθηλωμένο μέχρι και το τελευταίο του λεπτό.

491

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.