CRESCENDOLLS: “Powertrio Proudly Presents Ten Out of Ten”

Οι Σουηδοί Crescendolls ξεκίνησαν την καριέρα τους παίζοντας stoner, αλλά κάπου στο δρόμο αποφάσισαν να “ελαφρύνουν” τις κιθαριστικές τους ορμές και να ακολουθήσουν τον ηχητικό δρόμο που χάραξαν οι συμπατριώτες τους (και συντοπίτες κατά διαβολική σύμπτωση), Hellacopters.

 Το τρίο από τη Στοκχόλμη παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά και αποσκοπεί στο να αποτελέσει ένα άτυπο soundtrack του καλοκαιριού. Ήδη στη χώρα τους, μιλάει αρκετός κόσμος για αυτούς και δε θα μου κάνει εντύπωση άπαξ και απλώσουν τα φτερά τους και στον υπόλοιπο πλανήτη (ή τέλος πάντων όπου το garage rock σημειώνει επιτυχία). Το “… Ten Out of Ten” έχει τα φόντα γενικά να απασχολήσει θετικά τους πιθανούς ακροατές του και κομμάτια όπως Oneliner”, Time His Currency”, Who”, Superman”, Wild Ones”, Makebelieve Blues” και πετυχαίνουν το στόχο τους. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι άκρως ενθαρρυντικό, χωρίς να φτάνει φυσικά το επίπεδο των Hellacopters, αλλά σαν υποκατάστατο, λειτουργεί μια χαρά! Εγώ πάντως, σα δηλωμένος fan του είδους, συνιστώ Crescendolls τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (για τον υπόλοιπο χρόνο η δοσολογία μπορεί να μειωθεί έως δύο ακροάσεις εβδομαδιαίως). Άλλωστε οι Σουηδοί ξέρουν!

410

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.