Jeff Scott Soto, Danger Angel, InPhaze, Backstage Love (26/04/2013) Κύτταρο Club

Η live παρουσία του Jeff Scott Soto ξανά στη πατρίδα μας, αποτελεί σίγουρα ένα καλό λόγο για να απολαύσουμε ένα σπουδαίο ερμηνευτή.

Βέβαια εκείνη η μαγική νύχτα τον Σεπτέμβριο του 2005 δύσκολα θα επαναληφθεί, διότι ήταν πρώτη του επίσκεψη οπότε διαφορετικά και πιο έντονα ήταν τότε τα συναισθήματα.

Πάμε λοιπόν ξανά στο Κύτταρο Club όπου η βραδιά ξεκίνησε με τους Backstage Love και τους InPhaze αλλά ελέω εργασίας, τους πρώτους τους έχασα και τους δεύτερους ελάχιστα πρόλαβα να δω, οπότε οι κρίσεις περισσεύουν.

Πολύς κόσμος είχε έρθει στο ΚΥΤΤΑΡΟ όχι μόνο για τον J.S.S. αλλά για να δει και τους δικούς μας Danger Angel και τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό αφού κάπου εδώ θα ολοκλήρωναν και την ευρωπαϊκή τους εμπειρία.

Το συγκρότημα με άψογο επαγγελματικό τρόπο, με κέφι και δυναμισμό απέδωσε τραγούδια από το “Revolutia”, με κορυφαίες στιγμές το ντουέτο που έκαναν με τον Jeff Scott Soto στο “When I’m Gone” και τον κημπορντίστα Αhas με τα ακροβατικά του να δίνει άλλο χρώμα στη live παρουσία του γκρουπ. 

Eίχαν προηγηθεί τα “One Hit in the Night”, “Road Kill”, “Dead by Christmas” και το ανατριχιαστικό “Falling”. Η συνέχεια ήταν όμως δυναμική με το “Don’t Die Young” και το “Not An Angel” ενώ ο  πανικός συμβαίνει αμέσως μετά, με το “Ι’m not Here”… όταν εισβάλει στη σκηνή όλη η μπάντα του J.S.S. με μία τούρτα μιλφειγ και μεξικάνικα καπέλα δημιουργούν μία party εικόνα στο κομμάτι! 

Η εκρηκτική εκτέλεση του “Decadence” ήταν το καλύτερο τέλος για ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που υπάρχει αυτή την στιγμή στη Ελλάδα.

Danger Angel setlist
Revolutia
One Hit in the Night
Road Kill
Dead by Christmas
Falling
When I’m Gone
Don’t Die Young
Not an Angel
I’m Not Here
Decadence



Σειρά λοιπόν έχει για το ανυπόμονο κοινό  ένας από τους καλύτερους performer της hard ‘n melodic rock κοινότητας, o κύριος Jeff Scott Soto όπου παρά το γεγονός ότι το μάκρος και μέγεθος  τη σκηνής δεν τον  βοηθάει για να κάνει τα “μαγικά του”, εκείνος πετυχαίνει με χαρακτηριστική άνεση, με την  επιβλητική παρουσία του και τις φοβερές ερμηνείες του να συναρπάσει το ΚΥΤΤΑΡΟ.



Ξεκίνησε με τα τραγούδια “Take u Down”, “21st Century”, “Damage Control” από τους προσωπικούς του δίσκους και συνέχισε με το “One Love” από την πρώτη δουλειά με τους WET. Ακολούθησαν ακόμη 4-5 κομμάτια από τους σόλο δίσκους του και το live ανάβει με το ανατολίτικο “Afraid to Die” όπου ο J.S.S. τυλίγει  το κασκόλ γύρω από τα μάτια του και γοητεύει το κοινό σε μία κολασμένη metal εκτέλεση ενώ το “Eyes of Love” απλώς επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό του γκρουπ.

Το instrumental “Risk” αναδεικνύει τον μικροκαμωμένο δαιμόνιο ισπανό κιθαρίστα Jorge Salán που αποτελεί μία σημαντική μονάδα.



To πάρτι λοιπόν συνεχίζεται με το “Talisman medley” όπου τραγούδια όπως τα Break Your Chains / Day By Day / Give Me a Sign / Dangerous / Just Between Us / Mysterious (This Time It’s Serious) αλλά και τις εξαιρετικές διασκευές στα Frozen (Μadonna) και Crazy (Seal) δημιούργησαν ατμόσφαιρα αποθέωσης. Ακολουθεί το σούπερ κλασσικό “I’ll Be Waiting” και το κοινό τραγουδά σε κλίμα ευδαιμονίας.



Έπειτα έχουμε  ένα μικρό ρεσιτάλ από τον μπασίστα David Z που έκλεψε καρδιές με το απίστευτο σόλο του στο “Beat it” (M. Jackson) και η συνέχεια ανήκει σε άλλη μία διασκευή, στο “Shot in the Dark”(Ozzy) με το κοινό να παραληρεί.



Εκείνος που ξεχώρισε από τους υπόλοιπους μουσικούς ήταν ο BJ’ αφού όχι μόνο στα πλήκτρα και στην κιθάρα έδωσε μεγάλες βοήθειες, αλλά εξέπληξε ευχάριστα με την ερμηνεία του στο “μισό” Don’t Stop Believin (Journey), αλλά και στη θαυμάσια μπαλάντα ντουέτο “Broken Man”.



Η συναυλία κλείνει προσωρινά με το καταιγιστικό “Livin’ the Life” από την ταινία Rock Star με το συγκρότημα να αποχωρεί αλλά να επιστρέφει αμέσως, με τον  Jeff Scott Soto να φορά μπασκετική μπλούζα που γράφει Hellas και σε κλίμα απόλυτης αποθέωσης να ανεβάζει στην σκηνή τον τραγουδιστή των Danger Angel και μας ισοπεδώνουν με την απίστευτη εκτέλεση του κομματιού “Stand Up” που έχει γράψει ο Sammy Hagar και βρίσκεται κι αυτό στην ταινία Rock Star.

H συναυλία ολοκληρώθηκε με τους Danger Angel, τον Jeff Scott Soto και το συγκρότημα του να είναι ένα κουβάρι όλοι μαζί πάνω στην σκηνή, να ευχαριστούν άπαντες, να βγάζουν φωτογραφίες και να αποχαιρετούν τον κόσμο σε a cappella έκδοση με το “Community Property” των Steel Panther. Ήταν μία υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά με την υπογραφή του αγαπημένου μας Jeff Scott Soto…

Jeff Scott Soto setlist
Take u Down
21st Century
Damage Control
One Love
Look inside Your Heart
Soul Divine
Tears that I Cry
Broken Man
Afraid to Die
Eyes of Love
Risk
Talisman Medley (Break Your Chains / Day By Day / Give Me a Sign / Dangerous / Just Between Us / Mysterious, Frozen/ Crazy)
Shot in the Dark
Livin’ the Life
Stand Up

photos: Αναστασία Βερτεούρη

425