SLEEPWULF: “Sunbeams Curl”

ALBUM

Είδος: Occult Rock/ Proto Doom
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας:18 Φεβρουαρίου 2022

“The King is Dead… Long Live the New King”.

Όσο ο Magnus Pelander παλεύει να διαχειριστεί τη μεγαλομανία του και να βρει τρόπο να κατέβει από το υπεροπτικό του καλάμι -από όπου κοιτάει αφ’ υψηλού τους πάντες και συγκεκριμένα τα μέλη που τον περιβάλλουν στο συγκρότημά του (χαρακτηριστικό το αέναο αλισβερίσι μελών ανά τα τελευταία χρόνια διαμέσου της εκάστοτε κυκλοφορίας)- και μέχρι να ενεργοποιήσει την μπάντα και να κυκλοφορήσει κάτι ουσιώδες, τόσο θα πληθαίνουν οι μνηστήρες για να διεκδικήσουν τα σκήπτρα του Heavy Rock.

Γιατί όσοι θεωρούν τον προ διετίας δίσκο “Black Metal” των Witchcraft αντιπροσωπευτικό δείγμα της δισκογραφικής κληρονομιάς των Σουηδών, οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλα χαραγμένο το στίγμα τους στο ιδίωμα, πλανώνται πλάνην οικτράν και μάλλον στρουθοκαμηλίζουν επί του προφανούς.

Οι επίσης Σουηδοί Sleepwulf ανήκουν σε μία κάστα συγκροτημάτων και μουσικών, υπό την αιγίδα “They were born too late” σύμφωνα με τη μουσική που παίζουν και πρεσβεύουν, και εμφανίζονται σαν φερέλπιδες μάγοι του πρώιμου Doom Rock έχοντας ασπαστεί κατά κύριο λόγο τη θρησκεία του σαμπαθισμού και με το δεύτερο δίσκο τους “Sunbeams Curl” μέσω της συνήθης ύποπτης Heavy Psych Sounds, μας μαγεύουν επικλείοντας μέγιστα επίπεδα fuzz-αριστού ήχου, άθλιων ιστοριών και στοιχείων αποκρυφισμού τα οποία οδηγούν σε μία αταλάντευτα μεθυστική εμπειρία ήχου.

Η τετράδα από το Kristianstad αποκαθηλώνει την πάλαι ποτέ κραταιά πρωτεύουσα του Heavy Rock ήχου Örebro και μεταφέρει τον τίτλο κάπου στα δάση της Νότιας Σουηδίας, σε ένα ταξίδι που διοχετεύει τους αποπνικτικούς ήχους του riff-rock και του ψυχεδελικού proto-doom, ενισχυμένη από τη ζεστή οργανική υφή της ζωντανής αναλογικής εγγραφής.

Τα μέλη του συγκροτήματος σαμπαθογεννημένοι όλοι τους, εμβαθύνουν περαιτέρω στο πηγάδι του αρχαίου μυστικισμού, της αλχημείας και του αποκρυφισμού και προσθέτουν στο τσουκάλι τους που σιγοβράζει στη φωτιά ποιητική ελεγεία και την προοδευτικότητα των Jethro Tull σε συνδυασμό με το 70s infused Hard Rock των Uriah Heep, τη σκοτεινή διάθεση των Atomic Rooster και Black Widow, φλάουτα, synths,προσθέτοντας στη συνταγή γενναίες δόσεις Βρετανικής folk ψυχεδέλειας με το όνομα των Wolf People να είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Ως απόρροια όλων, το κουαρτέτο αναβιώνει με τρομακτική και συνάμα εκπληκτική ευκολία τον Heavy Rock ήχο όπως τον όρισαν οι Witchcraft με τους πρώτους δίσκους μέχρι και το “The Alchemist”, συνεχίζοντας την κληρονομιά των Abramis Brama και Νorrsken στα 90s, δίνοντας τη σκυτάλη σε συγκροτήματα των 00s και 10s όπως Graveyard, Dead Man, Troubled Horse, Devil, Burning Saviours μεταξύ πολλών άλλων.

Τώρα πλέον που έχει ξεφουσκώσει η φούσκα του ιδιώματος (και από πλευράς συγκροτημάτων αλλά και ακροατών) και έχει αποταχθεί αυτό το mainstream πέπλο, με το underground αίσθημα να αποκτά και πάλι τις δυνάμεις του και τις θεραπευτικές, αλλά και ευεργετικές του ιδιότητες, ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε ποιοτικά συγκροτήματα και ανάλογης ποσότητας μουσική, με τους Sleepwulf να εμφανίζονται ως το νέο next big thing για λίγους και καλούς.

Και ποιός ξέρει, μπορεί να αφυπνίσουν και τη δημιουργική ιδιοσυγκρασία και τον συνθετικό εγωισμό του Pelander, εν μέσω θεμιτού ανταγωνισμού και να απολαύσουμε επιτέλους κάτι αξιόλογο από τους Witchcraft που θα θυμίζει το ένδοξο παρελθόν τους.
Με έναν σμπάρο δύο τριγώνια.

“In a world full of Heavy Rock kings and Heavy Rock queens who blind your eyes and steal your dreams, listen to Sleepwulf”.

Facebook: https://www.facebook.com/sleepwulf
Bandcamp: https://www.facebook.com/sleepwulf

923

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 251 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...