HUMAN ZOO: “Eyes of the Stranger”

Χεχεχεχε.. (Σατανικό γέλιο, με πονηρές προεκτάσεις!). Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση μου στο άκουσμα του τρίτου άλμπουμ των Γερμανών Human Zoo! Και μη μου πείτε πως δεν είστε πολλοί εκείνοι που τους αρέσει το είδος του hard n’ heavy, σε στυλ Whitesnake, Axel Rudi Pell, Cinderella, Jaded Heart κτλ.

Με το πάτημα του play, βρέθηκα να θέλω με πάθος να φύγω από τα κοινά, θνητά εγκόσμια προβλήματα μου και να μπω στο αμάξι, ή καλύτερα να βρεθώ πάνω σε μια μηχανή και ακούγοντας το “Eyes of the Stranger”, απλά να χαθώ οδηγώντας στο ηλιοβασίλεμα! Γέα!!!

Οκ και τώρα προσγείωση! Ναι μεν έμεινα ικανοποιημένος, αλλά η μαγική εξάδα, έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να μας δώσει κάτι το εξαιρετικό και να συναγωνιστεί στα ίσια μπάντες βεληνεκούς. Αλλά με τη μόνιμη προσθήκη του Boris Matakovic και του σαξοφώνου του στις τάξης τους, έχουν όχι μόνο εγκαθιδρύσει ένα διαφορετικό άκουσμα, μα ίσως να έχουν το σωστό εργαλείο, που αν το χρησιμοποιήσουν σωστά στο τέλος να λάμψουν ως μπάντα! Ίσως.!

Το “Eyes of the Stranger” περιέχει 12 κομμάτια, μα δυστυχώς δεν είναι όλα του ίδιου επιπέδου και κατά τη γνώμη μου αν έλειπαν μερικά “μέτρια”, θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον ως δουλειά! Η φωνή του ThomasSeeburger είναι αξιόλογη, όπως και οι καθαριστικές ικανότητες του IngolfEngler και γενικότερα ως μπάντα και ως “παίκτες” μετράνε!

Το 2006 το Γερμανικό περιοδικό “Rock It”, τους έχρισε ως το καλύτερο νέο συγκρότημα της χρονιάς! Από τότε έχουν περάσει 5 χρόνια, καιρός που δεν είναι αρκετός για να δούμε αν όντως θα γίνουν ξεχωριστοί, ανάμεσα στις χιλιάδες τόνους μουσικής που δεχόμαστε κάθε μέρα! Βεβαίως με το EyesoftheStranger, με έκαναν να τους προσέξω, προτείνοντας τους σε όλους εσάς ανεπιφύλακτα και βάζοντας τους στο πίσω μέρος του μυαλού μου, περιμένοντας.. και για την ώρα συνεχίζοντας το ταξίδι που άρχισα πατώντας το play μία ακόμη φορά!

Μιχάλης Κανακουσάκης

416