THE LURKING FEAR: “Out Of The Voiceless Grave”

Αν και πολύ επιφυλακτικός σε ανάλογους τίτλους, όντως τους σουηδούς The Lurking Fear μπορείς να τους αναγορεύσεις σε super group, μιας και τα μέλη τους κάθε άλλο παρά άσημα είναι.

Ονόματα όπως αυτά των Tomas Lindberg (φωνητικά) και του Adrian Erlandsson (drums) είναι πασίγνωστα στο death metal κύκλωμα, ως μέλη των θρυλικών At The Gates (και απείρων άλλων σημαντικότατων συμμετοχών σε κορυφαίες μπάντες του σύγχρονου metal χώρου).

Οι The Lurking Fear είναι το σχήμα που συγκροτούν μαζί με τους κιθαρίστες Jonas Stalhammar (The Crown) / Fredrik Wallenberg (Skitsystem) και τον Andreas Axelsson (Edge Of Sanity) στο μπάσο και επιδίδονται σε αγνό brutal death metal, εντελώς απομακρυσμένο από το ύφος των main group τους, θυμίζοντας εποχές που το είδος ήταν ακόμη εν παρθενογένεση. Τουτέστιν υπεργρήγορο death metal του οποίου η βασική επιρροή είναι μάλλον οι Possessed αλλά και με άλλα σαλταρισμένα “πνεύματα” να παρελαύνουν, πρώιμες εικόνες συγκροτημάτων όπως οι Death, οι Repulsion, οι Morbid Angel ή ακόμη και οι Autopsy (στα σημεία που η θεριστική μηχανή που ονομάζεται Adrian Erlandsson ηρεμεί, ρέποντας τους ρυθμούς σε mid tempo, καταλαγιάζοντας το αδιάκοπο σφυροκόπημα).

Φρενήρης riffολογία, “κουλά” Hannemanικά solos, ρυθμοί σε ultra speed επίπεδα με διάσπαρτα breaks, μηδενική χρήση fx και λοιπών ηχητικών τρικ (η παραγωγή είναι – παραδόξως για την τεχνολογική εποχή που διανύουμε – λιτή και ξερή, αλλά τα πάντα ακούγονται ολοκάθαρα μέσα στο γενικευμένο χάος που επικρατεί συνθετικά) και απύθμενο φωνητικό μίσος από το θαυμαστό λαρύγγι του Lindberg.

Η ομότιτλη του album θρίλερ εισαγωγή σε καμιά περίπτωση δεν σε προετοιμάζει για τον καταιγισμό που ακολουθεί στα “Vortex Spawn” και “The Starving Gods οf Old”. Μανιακό παίξιμο από τον Erlandsson που δεν σταματά να βασανίζει τα δέρματα μέχρι το τέλος του album, μέσα από κομμάτια ίδιου μοτίβου όπως τα “The Infernal Dread” (μου άφησε μια αίσθηση από Dissection), “With Death Engraved ιn Their Bones”, “Tongued With Foul Flames” (με την At The Gates φιλοσοφία του), “Winged Death” και “Tentacles οf Blackened Horror” που δομούνται μάλλον σε Emperor meets Entombed ή Dismember “έντεχνα” πρότυπα.

Η αλήθεια είναι ότι το “Out of the Voiceless Grave” δεν έχει καμία διάθεση να πρωτοπορήσει και είναι μάλλον μια δουλειά στην οποία απλά τα μέλη θέλησαν να κεφάρουν με αγνό, παλιακό, μουρτζούφλικο death metal, να χουλιγκανίσουν βρε αδερφέ! Η πλάστιγγα περί αντικειμενικής ποιότητάς του γέρνει ανάλογα με το ποιόν του ακροατή. Οι έξαλλοι ακροατές, αυτοί που αποφεύγουν τους φραπέδες για να μη χαστουκίζουν αδιακρίτως κόσμο στο δρόμο, οι κοπαναραίοι ας ορμήσουν άφοβα, το debut των The Lurking Fear εγγυάται απόλυτο ξύλο και σαπίλα. Οι πολιτισμένοι, οι ήρεμοι, οι ήπιων τόνων, απομακρυνθείτε όσο πιο μακριά μπορείτε. Αυτά.

https://www.facebook.com/thelurkingfearofficial/

473

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.