TRICK OR TREAT: “The Legend of the XII Saints”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε άλλο ένα συγκρότημα από τη μεταλλομάνα Ιταλία και συγκριμένα από τη Μοντένα, τους Trick or Treat. Οι Ιταλοί δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενοι και το “The Legend of the XII Saints” είναι το έκτο τους album.

Υπάρχουν από το 2002 και αρχικά ήταν μπάντα διασκευών στους Helloween. Από εκεί πήραν και το όνομα τους, ως φόρο τιμής στην αγαπημένη τους μπάντα. Το “The Legend of the XII Saints” είναι concept-album και είναι εμπνευσμένο από δημοφιλές manga και anime «Saint Seya», που δημιουργήθηκε το 1985 από τον Masami Kurumada. Μεταξύ Μαρτίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020, κυκλοφόρησαν μηνιαία singles με βάση τα ζώδια. Κάθε τραγούδι αντιστοιχούσε με το ζώδιο του μήνα που κυκλοφόρησε. Και τα 12 τραγούδια κυκλοφόρησαν τελικά μαζί στο “The Legend of the XII Saints” το οποίο με συνολική διάρκεια 65 λεπτά είναι μια αρκετά χορταστική κυκλοφορία. Η παραγωγή έχει γίνει από το ίδιο το συγκρότημα και τον Eddy Cavazza, ενώ το artwork είναι μια δουλειά του Alessandro Conti γνωστού από τις συμμετοχές στα φωνητικά των Twilight Force και την εκδοχή των Rhapsody του Luca Turilli.

Ο Alessandro είναι ιδρυτικό μέλος των Trick or Treat και η απόδοση του στους προηγούμενους δίσκους ήταν το διαβατήριο για να συμμετάσχει σε μεγαλύτερες μπάντες της σκηνής, Φυσικά και σε αυτή την κυκλοφορία είναι πολύ καλός και μπορώ να πω ότι πλέον μπορεί να κοιτάζει στα ίσια τα γνωστότερα ονόματα του χώρου. Και αφού μιλάμε για φωνάρες, εδώ θα πω,ότι στο δίσκο συμμετέχει και ο δικός μας Γιάννης Παπαδόπουλος (Beast in Black, ex Wardrum) στο τραγούδι “ Gemini: Another Dimension ” και όπως πάντα είναι άψογος. Αυτοί οι δύο τραγουδιστές είναι το παρόν και το μέλλον του Ευρωπαικού Power Metal. Το καλό για τους Trick or Treat είναι ότι και τα υπόλοιπα μέλη είναι πολύ δυνατοί παίκτες και αποτελούν μια εξαιρετική ομάδα, με αρκετή ενέργεια και πάθος. Στα πλήκτρα τους βοηθάει αλλος ένα πολύ καλό μουσικός, ο πληκτράς των Vision Divine, ο μάγος Alessio Lucatti.

Στο συγκεκριμένο δίσκο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πρωτοτυπίες στον ήχο. Κλασικό Europower με επιρροές από Helloween, Gamma Ray, Stratovarius, Rhapsody of Fire. Φυσικά οι Helloween είναι η νούμερο 1 επιρροή αλλά ευτυχώς οι Ιταλοί με τα χρόνια έχουν μάθει να φιλτράρουν τις επιρροές του. Όλες οι συνθέσεις είναι αξιόλογες αλλά τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου είναι αυτά που έχουν κάποια πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το “Taurus: Great Horn”με τις βαριές κιθάρες, το πιο συμφωνικό “Gemini: Another Dimension και το φοκλορικό “Libra: One Hundred Dragons Force”.

Οι Trick or Treat μας παρουσιάσαν ακόμα ένα καλό δίσκο και μακάρι με αυτό το album να γίνουν πιο γνωστοί. Αν είστε φίλοι του power metal ήχου και θέλετε να ακούσετε μια κυκλοφορία που διαθέτει ωραίες συνθέσεις και πρωτότυπο θέμα, τότε το “The Legend of the XII Saints” είναι ιδανικό για εσάς.

https://www.facebook.com/trickortreatband

467

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.