ACID WITCH: “Evil Sound Screamers”

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη μπάντα που να έρχεται στο μυαλό πριν τους Acid Witch όταν ακούμε τον όρο horror doom.

Αναμφισβήτητοι ηγέτες του κλασμένου soundtrack-ικού groove, το δίδυμο των Shagrat και Slasher Dave επιστρέφουν με το τρίτο άλμπουμ τους, 7 ολόκληρα χρόνια (και μερικά split και EP) μετά τον προκάτοχο του το “Stoned”, και είναι σε σπάνια φόρμα.

Το “Evil Sound Screamers”, που κυκλοφόρησε όπως προβλέπεται στις 31 Οκτωβρίου, όχι απλά γαμεί αλλά απειλεί στα ίσα να κλέψει τον τίτλο της “καλύτερης κυκλοφορίας” τους από το κλασσικό πλέον “Witchtanic Hellucinations”.  Σαν σωστή b-movie, που σου φαίνεται αστεία μέχρι την προβλεπόμενη πάντα σκηνή που σε κλωτσάει στη μάπα, το δισκάκι σου φαίνεται χαβαλές με τα περίεργα samples και τα horror πλήκτρα μέχρι που σκάει η riff-άρα και πριν το καταλάβεις κοπανάς τον αέρα. Κλασσικές doom, sludge και heavy thrash κιθάρες, αναφορές από Goblin και Cathedral μέχρι και στα ξαδερφάκια τους (και μπάντα του πρώην τραγουδιστή τους) Hooded Menace, και εκπληκτικά φωνητικά από “Φύλακας της Κρύπτης” μέχρι Possessed μέχρι King φάκιν Diamond.

Απλά εμπνευσμένη κυκλοφορία (αυτό έλειπε κιόλας μετά από τόση καθυστέρηση) που επιβεβαιώνει ότι όταν μιλάμε για “creepy,violent,doom fun” μιλάμε για Acid Witch. Οι “είχατεκαι στοχωριοσαςχαλλοουήν” να πάτε στο χωριό σας να στολίσετε καραβάκια, οι υπόλοιποι βάλτε το δισκάκι στο στερεοφωνικό, το Phantasm στο dvd/PC/γουωτέβα, και απολαύστε γνήσιο, βαρύ, μεταλλικό horror κιτς.   

496

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.