NYCTOPHILIA: “Death Shall Embrace My Corpse Among These Woods”

Ένα πλούσιο demo 30’ μας προσφέρουν οι Πολωνοί Nyctophilia σαν συντροφιά για τις μέρες που έρχονται και παγώνει λίγο παραπάνω ο καιρός.

Βέβαια όταν λέω οι Nyctophilia, εσείς καλό θα ήταν να το γυρίσετε σε ενικό καθώς μιλάμε για one-man band και συγκεκριμένα για τον κύριο Grief, έναν 20χρονο Πολωνό με γαμάτη φωτογραφιούλα στο encyclopedia metallum, όπου ποζάρει με full corpse paint και επική αθλητική καλτσούλα carrefour 3 σε 1 (να ζήσουμε να τα θυμόμαστε).

Μουσικά πάντως μια χαρά μας τα λέει το παλικάρι στα πέντε τραγούδια αυτού του demo. Τα κομμάτια ακροβατούν ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό και το depressive black metal καταλήγοντας πιο κοντά στην πρώτη εκδοχή. Δε βγάζουν αυτό το ψυχοπλάκωμα του DSBM αλλά περισσότερο έχουν ένα νοσταλγικό χαρακτήρα.

Τα φωνητικά είναι μια χαρά, η παραγωγή είναι μουντή αλλά ακούγεται, η δουλειά στις κιθάρες είναι ικανοποιητικότατη και ας μην ακούμε κάτι το πολύ διαφορετικό ενώ τα drums, παρότι προφανώς ψηφιακά, δε χαλάνε την ατμόσφαιρα του demo. Κάποια κοψίματα με ακουστικά σημεία (όπως πχ στο μεσαίο κομμάτι του “Through Bloodstained Memories”), έρχονται να προσδώσουν στοιχεία και όχι να αφαιρέσουν από την τελική ποιότητα ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο επανηχογραφημένο “Norwegian Winter Darkness” που από τα πρώτα δευτερόλεπτα βγάζει ένα μυστικισμό κι αποτελεί την κορυφαία στιγμή της εν λόγω δουλειάς.

Το demo αυτό κυκλοφορεί σε 66 CDR και 66 κασέτες. Όποιος ενδιαφέρεται για τον ήχο ας ρίξει ένα άκουσμα στη σελίδα του bandcamp που παρέχεται παρακάτω. Δωρεάν είναι.

https://nyctophillia666.bandcamp.com/album/death-shall-embrace-my-corpse-among-these-woods

424