STEVE ‘N’ SEAGULLS: “Brothers in Farms”

Σίγουρα δεν είναι πρωτότυπη ιδέα η διασκευή μεγάλων rock/metal επιτυχιών σε country/bluegrass, μιας που έχει γίνει με μεγάλη επιτυχία ήδη από τους Αυστραλούς Hayseed Dixie και τους Γερμανούς Bosshoss, αλλά καμιά φορά το αποτέλεσμα σε εκπλήσσει. Αρκεί βέβαια, να μην είσαι από εκείνους τους “μην ακουμπάτε τους Maiden, σάπιοι” τύπους.

Κι αυτό γιατί με το που θα ανοίξει το αστεία τιτλοφορεμένο “Brothers in Farms” των Φινλανδών STEVE ‘N’ SEAGULLS κι ακούσεις πώς είναι το “Aces High” θα πάθεις ίκτερο και θα αφήσεις γραφικά και θυμωμένα σχόλια στη σελίδα τους.

Το δεύτερο διασκευαστικό πόνημα τους λοιπόν (αν το τραβάει ο οργανισμός σου διάβασε και για το πρώτο), περιέχει Iron Maiden, Metallica, Nirvana, Guns n Roses, Nightwish, AC/DC, Megadeth και άλλους, και πάλι σε βλαχοαμερικάνικο στιλ. Αν παραβλέψεις το χαβαλέ και την αστοχία κάποιων εκ των διασκευών θα βρεις και κάποιες που στέκονται περίφημα, όπως το “Wishmaster” των συμπατριωτών τους Nightwish. Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται και τα “You Could be Mine” (GNR), “Burn” (Deep Purple) και “In Bloom” (Nirvana), σε ένα album με καλή παραγωγή, με πολύ χαβαλέ μέσα και έξω, αλλά μουσικά δεν φέρει κάτι το ασυνήθιστο και κάτι το μοναδικό στη συλλογή σου.

Προτείνεται μόνο στους φίλους μας τους διασκευάκηδες!

539

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.