RAINBOW: “Rising”

Ένας όμορφος σκοπός με έβαλε να ακούσω και πάλι αυτό το αριστούργημα των Rainbow και ίσως, την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του αείμνηστου Ronnie James Dio.

To ελληνικό DIO tribute band, Rock ‘n’ Roll Children, οργανώνει για μια ακόμη βραδιά, ένα φόρο τιμής στον άρχοντα της rock, μαζεύοντας παράλληλα χρήματα για 2 φιλανθρωπικούς σκοπούς, το Σάββατο 14 Μαΐου στο Κύτταρο και θα παίξει το album αυτό εν ολοκλήρω. Διαβάστε το δελτίο τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες (link), έτσι ώστε να συνεχίσω την ελεγεία μου.

Μετά το ντεμπούτο της μπάντας το 1975, ο Ritchie Blackmore ξηλώνει όλους τους συνεργάτες του εκτός του αξεπέραστου Dio και φέρνει στη θέση τους, τους Jimmy Bain (μπάσο, αργότερα Thin Lizzy, Gary Moore, Dio), Tony Carey (πλήκτρα) και τον Cozy Powel (τύμπανα, το βιογραφικό του είναι μακρύ, RIP). To album ηχογραφήθηκε μέσα σε ένα μήνα στα Musicland Studios του Μονάχου, σε μίξη και παραγωγή του Martin Birch (Fleetwood Mac, Black Sabbath, Iron Maiden και δε συμμαζεύεται) και στο έπος “Stargazer” φιλοξενείται η φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης.

Το “Rising” πιάνει τον Richie Blackmore και τον Ronny James Dio, σε έκσταση δημιουργίας. Τα riff του Blackmore θα γίνουν μετέπειτα εκ των οδηγών της metal κοινότητας και οι φαντασιακοί στίχοι του Dio είναι εδώ που εδραιώνονται και γιγαντώνονται.

Θα φτάσει στο νούμερο 48 του Billboard Pop Albums και θα σκαρφαλώσει στο νούμερο 4 των UK Charts και όχι τυχαία, αρκετά περιοδικά το έβαλαν μέσα στα σημαντικότερα rock albums όλων των εποχών.

Ποιος μπορεί να παραβλέψει την αξεπέραστη ερμηνεία του Dio στο “Do you close your eyes”, το αξεπέραστο drumming του Powell στο “Stargazer”, την εξαιρετική εισαγωγή με τα πλήκτρα του Carey στο “Tarot Woman” και συνολικά την κιθαριστική και συνθετική δουλειά του ιδρυτή των Rainbow, Richie Blackmore; Πατάς το play ή αν είσαι από τους τυχερούς κατεβάζεις τη βελόνα και για 33 λεπτά αφήνεις τις τρίχες στο σβέρκο σου να σηκώνονται!

Όσοι αγαπάτε αυτή τη μουσική, μπορείτε να εμπιστευτείτε τον Γιάννη Παπανικολάου και την παρέα του, καθώς βοηθάτε ανθρώπους που πραγματικά μας έχουν όλους ανάγκη! Ο Dio θα μας χειροκροτούσε για αυτό, είμαι σίγουρος…

519

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.