MORGUL BLADE:“Heavy metal Wraiths”

ALBUM

Είδος: Heavy/Black Metal
Εταιρεία: No Remorse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2024

Ξεπηδώντας από τις σκιές της Mordor, οι Αμερικανοί Morgul Blade επιστρέφουν με το δεύτερο άλμπουμ τους, “Heavy Metal Wraiths”, έτοιμοι να σαγηνεύσουν τους λάτρεις του heavy metal με ένα συναρπαστικό μίγμα επικής μεγαλοπρέπειας, κλασικών επιρροών και άγριας black metal ενέργειας. Φανταστείτε τους Nazgûl να ορμούν από το Barad-Dur, φέρνοντας μαζί τους μια ηχητική καταιγίδα γεμάτη μελωδίες, οργή και άψογη εκτέλεση.

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, το “Heavy Metal Wraiths” μας ρίχνει στην καρδιά της μάχης. Κομμάτια όπως το “Frostwyrm Cavalry” σφυρηλατούνται με τα blast-beats του Will Spectre,τις αιχμηρές κιθάρες της Sister Midnight και τα αιματοβαμμένα φωνητικά του Lord Klauf, αφήνοντας το στίγμα τους στην ψυχή του ακροατή. Σε αντίθεση, κομμάτια όπως το ομώνυμο “Heavy Metal Wraiths” και το “Beneath the Black Sails” υψώνουν τα σπαθιά τους προς τον θρίαμβο, με μελωδίες εμπνευσμένες από την κληρονομιά του heavy metal και μια ατμόσφαιρα arena rock, με κάτι από Dokken και Scorpions, που αγγίζει την ψυχή.

Οι Morgul Blade όμως δε φοβούνται να εξερευνήσουν και σκοτεινά μονοπάτια. Σε συνθέσεις όπως τα “Razor Sharp” και “Neither Cross Nor Crown”, αγκαλιάζουν μια πιο ωμή, άγρια ενέργεια, υπενθυμίζοντάς μας ότι δε πρόκειται απλά για μια νοσταλγική μπάντα του ’80s. Ο ήχος τους είναι φλογερός, σφυρηλατημένος με πάθος και αφοσίωση, έτοιμος να σας στοιχειώσει και να σας παρασύρει σε ένα ασταμάτητο headbanging.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη δεξιοτεχνία τους, οι Morgul Blade φέρουν και μια εμπειρία που δε μένει απαρατήρητη. Το ντεμπούτο τους, “Fell Sorcery Abounds”, έλαβε διθυραμβικές κριτικές, και στο “Heavy Metal Wraiths” ακούμε μια μπάντα που ακονίζει τα όπλα της, εξερευνά νέες μουσικές γωνιές, και διευρύνει τα όριά της, χωρίς όμως να χάνει την επαφή με τις ρίζες της. Το line-up τους έχει πλέον σταθεροποιηθεί και η φλόγα τους καίει πιο δυνατά από ποτέ.

Οι Morgul Blade δε μένουν προσκολλημένοι στην παράδοση. Είναι έτοιμοι, γεμάτοι με ταλέντο και όραμα. Προσκαλούν τους ακροατές τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοτεινές ιστορίες, επικές μάχες και θριαμβευτικές στιγμές. Ετοιμαστείτε για headbanging, για περισυλλογή, και για μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας. Το “Heavy Metal Wraiths” είναι ένα άλμπουμ που δε θα αφήσει κανέναν ακροατή αδιάφορο, μια σφοδρή μουσική έκρηξη που θα σας στοιχειώσει για καιρό.

Facebook: https://www.facebook.com/MorgulBladeHM
Instagram: https://www.instagram.com/morgul_blade_hm

112

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 13 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.