FATE WEAVER: “Fate Weaver” EP

Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε κάτι καλό από μια Ελληνική μπάντα στην death metal σκηνή.

Ε, να λοιπόν, που έκαναν το μπαμ και εμφανίστηκαν οι Fate Weaver. Πολλά κιλά μαγκιάς που δεν είναι μια φτηνή κόπια. Ας πάρουμε τα πράγματα σιγά σιγά με την σειρά.

Οι αθηναίοι Fate Weaver εμφανίστηκαν πρώτη φορά πριν δυο χρόνια και πρόσφατα μας παρουσίασαν το ομότιτλο EP τους με 4 ωραία τραγούδια, υπέροχα μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει ακόμα. Κομμάτια που δεν σε κουράζουν και ούτε σε μπουκώνουν με τα δραματικά παιξίματα.

Ο εναρμονισμένος slow ρυθμός, με τα σκοτεινά φωνητικά και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες δημιουργούν μια τέλεια  μελαγχολική ατμόσφαιρα που σε κάνουν να ταξιδεύεις στις καταθλιπτικές σκέψεις σου. Τουλάχιστον αυτό το συναίσθημα μου βγάζει το “The Hate Within”. Έχουν κάτι ιδιαίτερο, κάτι περίεργα όμορφο που δύσκολα μπορεί κάποιος να προσδιορίσει. Σπάνιο να βρίσκεις τόσο θαυμάσιο υλικό από ένα μελωδικό death metal συγκρότημα.

Αξιοθαύμαστη η πρώτη δημιουργία τους. Ανυπομονώ , να ακούσω την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλεία. Σίγουρα ανέβασαν τον πήχη πιο ψηλά από μόνοι τους. Μετά το συγκεκριμένο EP οι προσδοκίες του κόσμου αυξήθηκαν. Ελπίζω να θαυμάσουμε κάποια στιγμή και ζωντανά αυτά τα τέσσερα σκοτεινά κομμάτια.

519