MY REGIME: “Deranged Patterns”

Ένα μόλις χρόνο ύστερα από το ντεμπούτο των My Regime, το thrash σχήμα του φίλτατου Spice (ναι-ναι, αυτού από τους Spiritual Beggars) επιστρέφει.

Για όσους πέρασαν στο ντούκου το περσινό “Dogmas”, αυτό που οφείλουν να γνωρίζουν είναι πως ο συμπαθής frontman άφησε στην άκρη τα μανιτάρια κι άρπαξε το αμάνικο t-shirt του και τις ζώνες με τα καρφιά, προκειμένου να αποτίνει ένα φόρο τιμής στην thrash σκηνή των ‘80s και δη, στους Slayer.

Η ίδια συνταγή παραμένει και στο “Deranged Patterns”, μόνο που εδώ λείπει το στοιχείο της έκπληξης και του αρχικού σοκ, αλλά τουλάχιστον το σχήμα παρουσιάζεται κάπως πιο “έτοιμο” και κατασταλαγμένο. Οι συνθέσεις δείχνουν με κάθε τρόπο τις επιρροές τους και η τεστοστερόνη ξεχειλίζει, με έναν Spice που σχεδόν εκπλήσσει με την κατεύθυνση που έχει πάρει.

Τα έντεκα τραγούδια του δίσκου ρουφιούνται όπως η κρύα μπίρα στην παραλία και το “Deranged Patterns” στέκεται ένα σκαλί πάνω από τον προκάτοχό του, δίχως να ψάχνει για πρωτότυπες εκφραστικές λύσεις, αλλά με σημαία την πηγαία αγάπη της μπάντας για τον thrash ήχο με τον οποίο μεγάλωσαν.

Ευχάριστο και τίμιο…

480

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.