DESTINY HEROES: “Abandon the Ship”

Οι Destiny Heroes είναι ένα ντόπιο band με μελωδικούς και μοντέρνους alternative rock ήχους, το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του μόλις πέρσι και έχει, προφανώς, ήδη έτοιμο το διάδοχο.

Συνήθως υπάρχει μπόλικη έμπνευση πίσω από τέτοιες κατά τα άλλα βιαστικές κινήσεις. Γεγονός φυσικά παραπάνω κι από ευχάριστο, ειδικά όταν αποδίδει το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση των Destiny Heroes κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορεί να ειπωθεί.

Η μπάντα κυκλοφόρησε έναν ανώριμο πρώτο δίσκο, ενώ το “Abandon the Ship” δεν είναι παρά το εριστικό αδερφάκι του. Η μουσική κινείται σε περιορισμένα μονοπάτια, τα οποία ορίζονται συνήθως σε προ-τοποθετημένα catchy riffs και αμερικάνικου στυλ πρόχειρου rock της παραλίας και της βόλτας με το κάμπριο. Σαφώς και υπάρχουν καλές στιγμές, αν και υπερβολικά λίγες, όμως πνίγονται από το σύνολο που είναι αβέβαιο για τον ίδιο του τον εαυτό. Παρόλα αυτά δεν μιλάμε για πρόβλημα, καθώς θα μπορούσε να τους δικαιολογήσει ο μικρός χρόνος ζωής και η έλλειψη εμπειρίας.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πρόβλημα, θα το κάνουμε για τα φωνητικά. Ο frontman τους, από άποψη χροιάς, θα μπορούσε να τραγουδήσει με average αποτελέσματα ορισμένα casual pop ελληνόφωνα τραγούδια (έμφαση στο ελληνόφωνα). Αν λοιπόν και έχουμε μια decent χροιά, το μεγάλο αγκάθι είναι η προφορά σε αυτούς τους ριμαδιασμένους αγγλικούς στίχους, η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων δημιουργεί ένα τιτάνιο ερωτηματικό.

Για την ώρα οι Destiny Heroes δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να κυκλοφορούν δίσκους. Μπάντες με προσφορά μεγαλύτερης ουσίας και με αποθέματα εμπειρίας περιορίζονται σε κυκλοφορίες ψηφιακών single και EP. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Τα full-lengths δεν είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου.

457